Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z ciepłym powietrzem termostat OK
Witam ostatnimi czasy nawiew spisywał mi się bardzo dobrze aż do wczoraj. Zaczął dmuchać tylko i wyłącznie lekko ciepłym powietrzem. Dodam tylko że wcześniej coś ktoś pokręcił i ciepłe powietrze było na pozycji zimnego a zimne odwrotnie. Gdzie szukać przyczyny? I jeżeli leci ciepłe to tylko na 1 biegu nawiewu ale też nie zawsze. Pozdrawiam
- marcin9561
- Berbeć
marcin9561, ale leciało ciepłe na pierwszym przedtem czy na wszystkich? Linka do sprawdzenia tak jak mówił slawek5t, i ta pod spodem pod klapką, dostaniesz ręką bez ściągania. Jeśli nie masz ciepłego na innych to albo gąbka na klapkach do wymiany, albo nagrzewnica nie nadąża.
-

Misiek1994 - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Witam, ciepłe powietrze leci mi tylko na 1 pozycji i to w dodatku tylko na postoju podczas trasy leci chłodne
- marcin9561
- Berbeć
Czy od tego czasu nie zaczeły się Tobie częściej parować szyby od środka
Jeśli tak to nagrzewnica do wymiany.
Jeśli tak to nagrzewnica do wymiany.- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
to bez wątpienia termostat do wymiany, bo podczas jazdy wychładza się płyn w układzie chłodzenia - termostat nie trzyma. Jeżeli założyłeś taniego francuskiego Verneta to wywal go i załóż niemiecki oryginał Wahler.marcin9561 napisał(a):Witam, ciepłe powietrze leci mi tylko na 1 pozycji i to w dodatku tylko na postoju podczas trasy leci chłodne
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy