, wszystko dzieje sie na wolnych obrotach, górny wąż od chłodnicy bardzo szybko sie nagrzew , po chwili gorący jest również ten wąz na dole chłodnicy i nagrzewa sie sama chłodnica. co może byc przyczyną??Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem pomocy
Mam taki problem z golfikiem bardzo szybko mi sie grzeje płyn do chłodnicy . po około 4 minutach wskazówka pokazuje niecałe 70 stopni a jak odkręce korek od zbiorniczka z płynem chłodniczym to wygląda jakby sie gotował
, wszystko dzieje sie na wolnych obrotach, górny wąż od chłodnicy bardzo szybko sie nagrzew , po chwili gorący jest również ten wąz na dole chłodnicy i nagrzewa sie sama chłodnica. co może byc przyczyną??
, wszystko dzieje sie na wolnych obrotach, górny wąż od chłodnicy bardzo szybko sie nagrzew , po chwili gorący jest również ten wąz na dole chłodnicy i nagrzewa sie sama chłodnica. co może byc przyczyną??- kamil20
- Czytacz
kamil20 napisał(a):po około 4 minutach wskazówka pokazuje niecałe 70 stopni
po tylu minutach to ja juz mam niecale 90stopni
(w taka pogode jak dzis czyli na +) kamil20 napisał(a):a jak odkręce korek od zbiorniczka z płynem chłodniczym to wygląda jakby sie gotował
jak odkrecisz to płyn powinien byc w obiegu
-

K@mil - POMOCNIK

kamil20 napisał(a):więc wszystko jest ok??
wogole nie wiem jakie obiawy masz hehe nie wiem nie grzeje ci golfik cieplego powietrza, nie lapie Ci temperatury 90stopni ?
opisz po czym sugerujesz ze te 70stopni po 4minutach to za szybko ?
-

K@mil - POMOCNIK

tak myślałem ze za szybko . chyba juz wszystko jest dobrze . sprzawdziłem z zegarkiem 5 minut do 90 stopni. więc tak jak u ciebie. a mam jeszcze pytanie czy jak płyn jest w obiegu to może wykroczyc poza maximum?? na zimnym silniku dolałem na max bo migała kontrolka od oleju . teraz nie miga ale jak jest rozgrzany silnik tak do 90 stopni to płynu jest ponad maximum. to dobrze??
- kamil20
- Czytacz
kamil20 napisał(a):a mam jeszcze pytanie czy jak płyn jest w obiegu to może wykroczyc poza maximum??
tak jest zawsze
... Płyn sprawdza sie zawsze na zimnym silniku !kamil20 napisał(a):na zimnym silniku dolałem na max bo migała kontrolka od oleju
kontrolka oleju ? hehe nie wiem albo nie wiesz ktora jest od oleju a ktora od chodzenia albo cos ci sie pomyliło
Pierwsza od lewej - Chłodzenie
Gdzies tak na srodku- Olej.
-

K@mil - POMOCNIK

• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy