Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Pompa klimy
Mam taki problem, ze gdy kupilem samochod klima nie byla nabita. Nabilem klime, dzialala przez jakis czas bardzo fajnie, lecz po czasie przestala. Pojechalem dobili mi tego gazu , freonu i znow git. okazalo sie ze pompa puszcza gaz na jakims uszczelniaczu i najtaniej wymienic jest pompe lecz nie moge nigdzie znalesc pompy klimatyzacji do golfa III. Moze pasuje od innego auta?
Moj gofer :
moj-golf/mk3-1-8-adz-by-suchy-t70819.html
moj-golf/mk3-1-8-adz-by-suchy-t70819.html
-

Suchy95 - Badacz tematu
Sprawdz jakie masz nr na pompie, ja kupilem z 2 mies temu za 100zl uzywke sprawna, na forum nawet dalem ogloszenie i kilku ludzi mialo w cenie od 100 do 250zl.
-

murgen - Gaduła
Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
-

pawelus6 - Gaduła
- Rocznik: 0
- Silnik: Dziala
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Suchy95, używanych sprężarek (nie pomp) jest zatrzęsienie. Natomiast z ta wymianą to niekoniecznie będzie taniej. Może raczej regeneracja, ale to się musisz zastanowić, bo jeśli sam będziesz wymieniał to jest ryzyko że kolejna sprężarka będzie też niesprawna i w tym momencie ponosisz spore koszty ponownego nabicia i potem powtórka z robotą. Na to niema mądrych. Ja już temacik przerabiałem parę razy i dochodzę do wniosku że powierzam sprawę warsztatowi, bo wtedy ciebie już nie obchodzi czy sprężarka jest nowa czy regenerowana, jeśli im się nie uda to ty nie płacisz ponownie ani za ponowną robotę ani za czynnik, ich ryzyko.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy