Witam forumowiczów,
Byłbym wdzięczny za radę. Niestety połamała mi się kratka w środkowym nawiewie i dwa piórka wpadły do środka, w głąb nawiewu. Niestety po jakimś czasie zaczęło czuć nadtopionym plastykiem, także jeżdżę bez ogrzewania...
Jak mogę się dostać do tych piórek? Czy muszę, o zgrozo, rozmontować pół golfa, żeby dostać się do nagrzewnicy?
Jeśli macie jakiś sposób to bardzo proszę o podzielenie się...
z góry dzięki,
Rondel
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
platiki które wpadły do środka zatrzymały się na nagrzewnicy i zaczęły sie na niej topić. Jak odchylisz nagrzewnicę to będziesz mógł je wyjąć, musisz poszukać jak się wymienia nagrzewnicę w MK3Rondel napisał(a): Czy muszę, o zgrozo, rozmontować pół golfa, żeby dostać się do nagrzewnicy?
-

prezesik - Members
Tak jak piszą koledzy musisz rozbierać ale pocieszę cię że nie pół golfa a 1/4
Więc najlepiej się do tego dobrać od strony pasażera, wymontować tą półkę co pasażer ma w nogach i odsłoni się wtedy na srodku taka skrzyneczka czarna musisz ją rozebrać, uważasz na linki co tam są zamocowane od pokręteł bo one sterują przysłonami co kierują powietrze tam gdzie chcesz lub puszczają ciepłe/ zimne. Rozbierzesz to tam masz całą komorę i tam będą leżały twoje zguby, roboty masz na cały prawie dzień więc zaopatrz się w 4 paka piwa i licz się z tym że po takiej operacji Twój zakres znajomości wulgaryzmów się powiększy
Powodzenia
Więc najlepiej się do tego dobrać od strony pasażera, wymontować tą półkę co pasażer ma w nogach i odsłoni się wtedy na srodku taka skrzyneczka czarna musisz ją rozebrać, uważasz na linki co tam są zamocowane od pokręteł bo one sterują przysłonami co kierują powietrze tam gdzie chcesz lub puszczają ciepłe/ zimne. Rozbierzesz to tam masz całą komorę i tam będą leżały twoje zguby, roboty masz na cały prawie dzień więc zaopatrz się w 4 paka piwa i licz się z tym że po takiej operacji Twój zakres znajomości wulgaryzmów się powiększy
Powodzenia
-

marcinkoz2910 - Members
Dzięki za uwagi. Tak się też obawiałem. Może wytrzymam bez ogrzewania aż się ociepli na tyle żeby przeprowadzić akcję "znajdź nagrzewnicę". Może przy okazji będę mógł w końcu podpiąć głośniki w drzwiach...
pablomed - sprawdziłem panel sterowania nawiewem, wszystko tam w porządku, nic nie czuć.
Dzięki wam za pomoc.
pzdr.
Rondel
pablomed - sprawdziłem panel sterowania nawiewem, wszystko tam w porządku, nic nie czuć.
Dzięki wam za pomoc.
pzdr.
Rondel
-

Rondel - Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy