CZeść
Znacie jakoś metodę oprócz podgrzewania aby paliwo które jest zamarźniete się rozmroziło?
Chodzi mi głownie o jakieś płyny dodatkowe?
pzdr
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Ciepły garaż kolego. albo
[ Dodano: 2010-01-27, 18:35 ]
Zakupujecie 2m przewodu przeźroczystego i 5l ON. Bańkę należy zamocować lub trzymać wyżej silnika! Wkładacie przewód do banki zaciagacie lob sama zaciągnie pompa! Zakładacie na króciec idący na zasilanie pompy! i co zapalacie!. :bigok: Jak zapali!! .to zalewamy ten ogrzany filtr
zalewamy go ON i podłączamy do tego przewodu z bańki Aby dobrze zasał! no i zaciągnął to paliwko z baku! Jak będzie juz widac chodził z 5-6 min. przekladamy do stanu pierwotnego!! ..
[ Dodano: 2010-01-27, 18:35 ]
Zakupujecie 2m przewodu przeźroczystego i 5l ON. Bańkę należy zamocować lub trzymać wyżej silnika! Wkładacie przewód do banki zaciagacie lob sama zaciągnie pompa! Zakładacie na króciec idący na zasilanie pompy! i co zapalacie!. :bigok: Jak zapali!! .to zalewamy ten ogrzany filtr
zalewamy go ON i podłączamy do tego przewodu z bańki Aby dobrze zasał! no i zaciągnął to paliwko z baku! Jak będzie juz widac chodził z 5-6 min. przekladamy do stanu pierwotnego!! ..-

Rafi241 - Czytacz
mój kolega dolewał denaturatu i nawet przy mrozach -25 mu diesel ładnie palił
więc radze wlać trochę denaturatu lub podgrzać czymś bak
więc radze wlać trochę denaturatu lub podgrzać czymś bak- PabloSBT
- Members
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
odrazu nie pusci ,a przynajmniej zapobiegnie ponownemu zamarznieciu.ciecio007 napisał(a):Wlałem pół butelki i nic
no to musza sme odpuscic pogrzewanie -nie polecam.mozesz najwyzej poruszac nimy powyginac zeby chociaz troche puscił.ciecio007 napisał(a):Ale jak są przewody zamarźnięte
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

Karol B. - Members
K@mil napisał(a):PabloSBT napisał(a):podgrzać czymś bak
bak jest plastikowy zycze szczescia
Nie pisałem że palnikiem, chodziło mi żeby wjechać do jakiegoś pomieszczenia i tam jakaś grzałke elektryczna czy jakaś farelke włączyć jak w przewodach zamarzło to denaturat też nic nie pomoże jedynie wyjście to ciepłe pomieszczenie

- PabloSBT
- Members
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy