Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Ogrzewanie
wiatm pomocy bo nie wiem co mam zrobic mam golfika 3 1.4 97r wymienilem niedawno termostat na nowy do tego nowa nagrzewnica ok 400 zl poszlo sie bujac a mój golfik nadal źle grzeje linki pracuja sprawnie odpowietrzony pomocy co tu robic
Ostatnio edytowano 8 gru 2013, o 16:09 przez erbi, łącznie edytowano 1 raz
-

erbi - Czytacz
tak ten górny jest goracy-cieply dolny zimny temp na zegarku 92 stopnie uszczelka cala plynu nie ubywa ani nie rosnie brak oznak oczek w plynie jak w rosole czy wlozony jak oryginalny nie wiem weze od nagrzewnicy oba gorace nawet podczas jazdy na 3 biegu przy 5000 obr/min leci tak samo letnie powietrze autko bardzo szybko sie nagrzewa tak jak teraz to po przejachaniu ok 5km przy -4 wskazowka pokazuje 92 stopnie
-

erbi - Czytacz
sprawdz czy przy tych 92 stopniach dolny waz chlodnicy jest cieply
sprawdz linki moze linka nie otwiera ci klapki cieplo zimno i zimne powietrze leci wystarczy ze rozbierzesz panel z pokretlami i sprobujesz poruszcac linke czyli ten drut czy klapka sie rusza powinno byc to slychac
lub moze linka jest zle zalozona od cieplo-zimno
sprawdz linki moze linka nie otwiera ci klapki cieplo zimno i zimne powietrze leci wystarczy ze rozbierzesz panel z pokretlami i sprobujesz poruszcac linke czyli ten drut czy klapka sie rusza powinno byc to slychac
lub moze linka jest zle zalozona od cieplo-zimno
-

KrOlikkk - Badacz tematu
linki sa igla ladnie przelancza klapke bo nurkowalem pod spód i sprawdzalem czy ten ajzol co do niego linka jest zamocowana i ladnie otwiera zamyka.
co do nagrzewnicy chodzi mi ze zostala wymieniona cala na nowa bo szyby parowaly
co gabek nie wiem bo moj mechanik kurde nie patrzyl w te klapke a ja za puzno doczytalem ze to tez moze byc przyczyna co prawda jak pewnego dnia ryplem nawiew na maxa i przelonczylem na ktarki to polecialo tyle szmatek i syfu ze zastanawiam sie sam czy wlasnie ta klapka nie bedzie do robienia ale tez mechanik moj mowil ze mogla to byc tez gabka z nagrzewnicy bo tam niby w tej starej tez nie bylo pewnie wyciekajacy plyn ja rozbebeszyl nie wiem
czy na dole jest cieply nawet nie wiem jutro zobacze jak wroce z pracy i zostawie na chwile na wolnych obrotach choc wentylator zawsze sie zalanczal
ps. sory za byki
co do nagrzewnicy chodzi mi ze zostala wymieniona cala na nowa bo szyby parowaly
co gabek nie wiem bo moj mechanik kurde nie patrzyl w te klapke a ja za puzno doczytalem ze to tez moze byc przyczyna co prawda jak pewnego dnia ryplem nawiew na maxa i przelonczylem na ktarki to polecialo tyle szmatek i syfu ze zastanawiam sie sam czy wlasnie ta klapka nie bedzie do robienia ale tez mechanik moj mowil ze mogla to byc tez gabka z nagrzewnicy bo tam niby w tej starej tez nie bylo pewnie wyciekajacy plyn ja rozbebeszyl nie wiem
czy na dole jest cieply nawet nie wiem jutro zobacze jak wroce z pracy i zostawie na chwile na wolnych obrotach choc wentylator zawsze sie zalanczal
ps. sory za byki

-

erbi - Czytacz
to jak ciekla to ywmieniono tylko chlodniczke
a do klapki pewnie nie zagladal bo mial co innego wymienic
zobacz czy gabka na tej klapce jest cala i czy w ogole jest bo u mnie to zero gabki bylo sama klapka blaszana tak wywialo
a do klapki pewnie nie zagladal bo mial co innego wymienic
zobacz czy gabka na tej klapce jest cala i czy w ogole jest bo u mnie to zero gabki bylo sama klapka blaszana tak wywialo
-

KrOlikkk - Badacz tematu
samemu mozesz to zrobic dzien roboty na spokojnie ze wszystkim
klapke mozna zobaczyd demontujac ta czesc z wiatrakiem od strony pasazera do laczenia z nagrzewnica po srodku
[ Dodano: 2013-12-03, 20:07 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=141&t=445607
klapke mozna zobaczyd demontujac ta czesc z wiatrakiem od strony pasazera do laczenia z nagrzewnica po srodku
-

KrOlikkk - Badacz tematu
KrOlikkk napisał(a):samemu mozesz to zrobic dzien roboty na spokojnie ze wszystkim
to jest mysl jesli tak idzie i zaledwie pare srubek kilka blaszek a reszte mam na wyciagniecie reki to nie ma co albo sam sie za to wezme badz poprosze kumpla i wezmie na warsztat co prawda dni teraz takie krótkie ze bez halogenów sie nie obejdzie bo obstawiam te klapke bo rece opadaja pomysłów brak
[ Dodano: 2013-12-03, 21:05 ]
jeszcze jedno czym najlepiej zakleic te klapke czego użyć

-

erbi - Czytacz
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy