Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Nowa nagrzewnica i parujce nawiewy
Witam, ostatnio wymieniłem nagrzewnice i teraz czuć dziwny zapach gdy jest włączony nawiew na ciepły, w sumie na zimny też. Szyby nie parują przy włączonym ani dywaniki nie są mokre. Co może być przyczyną? Lakier na nagrzewnicy może się przypalać? Czy może jakimś cudem zaciąga spaliny od silnika? Nagrzewnica dosłownie trzy dni temu założona 

-

Misiek1994 - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Dziwny zapach - czyli jaki? Może to po prostu zapach nowości
A tak serio to nagrzewnica nie powinna być niczym malowana, czyste aluminium i tyle, nie powinno być smrodu, tym bardziej, że to góra 90 pare *C, więc mało co się w takiej temp. smoli żeby mogło śmierdzieć
Żeby spaliny szły do środka, musiałbyś nie uszczelnić grzałki w grodzi, no ale czujesz spaliny wewnątrz?
A tak serio to nagrzewnica nie powinna być niczym malowana, czyste aluminium i tyle, nie powinno być smrodu, tym bardziej, że to góra 90 pare *C, więc mało co się w takiej temp. smoli żeby mogło śmierdzieć
- lukszumk3
- Czytacz
lukszumk3, pablomed,to jednak nie spaliny, a taki typowy dymek jakbym coś palił, właśnie czytałem że to może być powłoka chroniąca przed korozją, zanim ktoś to założy bo np. wyprodukowane w 2005 a kupione w 2015 to ma okazję skorodować
Na pewno idzie od niej, bo na zimnym nie czuć tego tak, jednak gdy otworze na ciepło, dym mnie zabija
Gdzieś czytałem, że to musi się wypalić samo 
Na pewno idzie od niej, bo na zimnym nie czuć tego tak, jednak gdy otworze na ciepło, dym mnie zabija
Gdzieś czytałem, że to musi się wypalić samo 
-

Misiek1994 - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy