Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
nietypowa klima;/
czesc, zaczne najprościej jak sie da, klima nie dmucha zimnym ale jak włącze to słychac obciązenie silnika i wskazówka obrotomierze ciut drygnie do góry a na pasie przednim jest zamontowana chłodnica z jednym wentylatorem, wydaje mi sie ze powinny być dwa.. czekam na jakies porady czy to w ogole jest kompletne, pozdrawiam
2.0 GTI
-

Przemo90 - Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 AGG
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

miras200888 - Badacz tematu
No to coś jest nie tak. Jak patrzę na Twój silnik to przy tej pojemności to jest mega nie bezpieczne bo wątpie żeby jeden wiatrak nadążał w obciążonych momentach odprowadzać ciepło z chłodnicy. Powinno być zdecydowanie dwa czyli albo coś ruszałeś albo tak kupiłeś a od siebie to radzę jak najszybciej to uzupełnić. Poza tym w każdej chyba klimie powinno być dwa wiatraki więc z klimą nic nie narobisz jak tego brak. Pozdrawiam Paweł
Wymiana termostatu - 40 zł
Wymiana oleju silnikowego - 120 zł
Usłyszeć pracę turbinki w 1.9 TDI podczas wyprzedzania - BEZCENNE!;)
Golf jest jak romans. Jeśli nie traktujesz go poważnie - nie jest zabawny. Jeśli potraktujesz go serio - złamie Ci serce.
Wymiana oleju silnikowego - 120 zł
Usłyszeć pracę turbinki w 1.9 TDI podczas wyprzedzania - BEZCENNE!;)
Golf jest jak romans. Jeśli nie traktujesz go poważnie - nie jest zabawny. Jeśli potraktujesz go serio - złamie Ci serce.
- Grajek_PSR
- Czytacz
witaj daj foto twojej Klimy ? silnika prawdopodobnie masz Klimę dołożoną do samochodu po jego wyprodukowania miałem tak w golfie variant na jednym wentylatorze i osprzęt troszkę się różnił od tego fabrycznego jak słychać ze się załącza a nie dmucha to znaczy ze czynnika brak 

Wszystkie Części Mk3 gti 16v ABF-ADY-2E-AGG ! zapraszam na PW lub GG
http://www.golf3.pl/topics35/wszystko-m ... t32380.htm
Zapraszam 727 509 081 lub GG 1901709
http://www.golf3.pl/topics35/wszystko-m ... t32380.htm
Zapraszam 727 509 081 lub GG 1901709
- skoti880
- Czytacz
Mogłeś dać fotkę sprężarki, dokładane klimy prawie zawsze są firmy Diavia, jeden wentylator może dać radę może z wyjątkiem jakichś saharyjskich upałów albo długiej jazdy w korku, to wtedy po prostu się klimę wyłącza. Stwierdzenie że klima nie działa kiedy niema czynnika to uproszczenie, w starym aucie zwykle niestety zatarta jest sprężarka osuszacz zatkany itp. Mogłeś napisać czy ta klima u ciebie wcześniej działała i nagle przestała czy od początku nie działa.
W każdym razie istotne jest to że klima nie działa, napewno nie dlatego że jest jeden wentylator. Widać że są to kombinacje górny wąż inaczej idzie jak w oryginale. Więc albo szukasz porządnego serwisu i szykujesz się na łączny wydatek gdzieś od 500 do 1000 zeta albo zostawiasz to w spokoju lub wywalasz
W każdym razie istotne jest to że klima nie działa, napewno nie dlatego że jest jeden wentylator. Widać że są to kombinacje górny wąż inaczej idzie jak w oryginale. Więc albo szukasz porządnego serwisu i szykujesz się na łączny wydatek gdzieś od 500 do 1000 zeta albo zostawiasz to w spokoju lub wywalasz
- pablomed
- Members
jutro wsadze zdjecia dokladniejsze a i sprawdze na wlepce czy klima byla seryjnie
witajcie niestety z wlepki w bagażniku zdołałem odczytac tylko nr lakieru i nic wiecej co znajduje sie poniżej, na forum passata wyczytałem takie cos:
"w układzie chłodzenia w 2E jak była klima były stosowane 2 wentylatory a w AGG przy klimie jeden o 3 prędkościach obr. "
jak panowie sie odniesiecie do tego? pozdrawiam
witajcie niestety z wlepki w bagażniku zdołałem odczytac tylko nr lakieru i nic wiecej co znajduje sie poniżej, na forum passata wyczytałem takie cos:
"w układzie chłodzenia w 2E jak była klima były stosowane 2 wentylatory a w AGG przy klimie jeden o 3 prędkościach obr. "
jak panowie sie odniesiecie do tego? pozdrawiam
2.0 GTI
-

Przemo90 - Czytacz
Coś było na pewno kombinowane, bo pas przedni był docinany, żeby przykręcić wąż do chłodnicy klimatyzacji. Zrób foto sprężarki, sprawdź, czy po włączeniu klimy i podniesieniu obrotów sprzęgło sprężarki zaskakuje. Jeśli tak, to pozostaje jechać na sprawdzenie ciśnień, prawdopodobnie sprężarka umarła.
-

k0nr4d - Gaduła
o temperaturze to wiem, ale dzisiaj było w słońcu 8
[ Dodano: 2013-12-31, 12:49 ]
co mi sie udało zrobić to tylko naklejke co byla na sprezarce bo juz sie oderwała a samej sprezarki to nie ma jak za bardzo
[ Dodano: 2013-12-31, 12:49 ]
co mi sie udało zrobić to tylko naklejke co byla na sprezarce bo juz sie oderwała a samej sprezarki to nie ma jak za bardzo

2.0 GTI
-

Przemo90 - Czytacz
Sd7V16 może być do Golfa III ale taka była w różnych autach np w Vectrach seatach mniejsza z tym.
Kolego to w tej chwili nie jest ważne, trzeba caly układ przejrzeć pod kątem szczelności i fachowości montażu. Połączenia elektryczne, sterownik wentylatorów bezpieczniki przekaźnik itd do sprawdzenia.
Opcje widzę takie że klimę ktoś sobie dołożył używaną albo przód auta jest zmieniony po strzale.
Radziłbym bym podjechać do speca bo sam wszystkiego nie sprawdzisz. Mógłbyś na krótko podać prąd na sprężarkę czy się włączy i zacznie chłodzić, ale jeśli niema czynnika to ją zatrzesz. Bez fachowca niema jak się obejść
Kolego to w tej chwili nie jest ważne, trzeba caly układ przejrzeć pod kątem szczelności i fachowości montażu. Połączenia elektryczne, sterownik wentylatorów bezpieczniki przekaźnik itd do sprawdzenia.
Opcje widzę takie że klimę ktoś sobie dołożył używaną albo przód auta jest zmieniony po strzale.
Radziłbym bym podjechać do speca bo sam wszystkiego nie sprawdzisz. Mógłbyś na krótko podać prąd na sprężarkę czy się włączy i zacznie chłodzić, ale jeśli niema czynnika to ją zatrzesz. Bez fachowca niema jak się obejść
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy