Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
nie ma ogrzewania , chłodniczka nagrzewnicy ?
witam tak jak w temacie nie grzeje ogrzewanie cały czas leci zimne linki są na miejscu filtr pyłkowy wymieniony wszystkie węże gorące i te co idą do kabiny...i mam pytanie bo kolega powiedział ze to jest jakaś chłodniczka nagrzewnicy gdzie to jest ? trzeba deske ściągać ?
-

aquadigio18 - Czytacz
aquadigio18 napisał(a):trzeba deske ściągać ?
http://www.golf3.pl/topics40/wymiana-na ... agrzewnica
http://www.vwvento.org/porady/nagrzewnica/
-

K@mil - POMOCNIK

linki chodzą dobrze i przy panelu sterującym i na dole otwiera i zamyka ciepłe/zimne bo słychać takie puknięcie
-

aquadigio18 - Czytacz
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
To na 99% jest zabita nagrzewnica ja tez tak mialem w swoim golfie
roboty przy takim czyms nie ma duzo 1 dzien i po sprawie ja wymienilem w 12 godz.
na spokojnie.A koszt wymiany nagrzewnicy to 200-300zl wiec troche kasy to kosztuje
roboty przy takim czyms nie ma duzo 1 dzien i po sprawie ja wymienilem w 12 godz.
na spokojnie.A koszt wymiany nagrzewnicy to 200-300zl wiec troche kasy to kosztuje
KONSERWACJA PODWOZIA ,SPAWANIE UKŁADÓW WYDECHOWYCH 691-123-441
-

nitek - Czytacz
a ja bym jeszcze sprawdził termostat
bo jeśli przepuszcza ciecz chłodzącą i do końca się nie zamyka to nigdy ci się płyn nie nagrzeje i nie będzie ogrzewania
w 1 kolejności wymień termostat to mały koszt góra 20 złoty za termostat firmy ruvlle sprawdzisz i będziesz wiedział a jak to nie pomorze to sprawdź gąbki o których mówią koledzy a na samym końcu wymień nagrzewnicę
której wymieniać nie musisz wystarczy ją dobrze pod małym ciśnieniem wypłukać
bo jeśli przepuszcza ciecz chłodzącą i do końca się nie zamyka to nigdy ci się płyn nie nagrzeje i nie będzie ogrzewania
w 1 kolejności wymień termostat to mały koszt góra 20 złoty za termostat firmy ruvlle sprawdzisz i będziesz wiedział a jak to nie pomorze to sprawdź gąbki o których mówią koledzy a na samym końcu wymień nagrzewnicę
której wymieniać nie musisz wystarczy ją dobrze pod małym ciśnieniem wypłukać
- Lampo
- Gaduła
Co do termostatu, to jeśli dolny przewód od chłodnicy jest ciepły (np po 5 min. jazdy) to termostat puszcza , silnik jest niedogrzany i słabo grzeje,wymienić termostat i powinno być dobrze. Ale kolega pisze, że przewody idące do nagrzewnicy są ciepłe, więc coś nie tak albo w samym mechanizmie nagrzewnicy ( gąbka z klapek się utleniła, widać wtedy w kratkach wentylacyjnych nawiewu resztki gąbki) albo z samą chłodniczką nagrzewnicy, może trzeba ją tylko wypłukać bez demontażu całej deski
-

CezarC-4 - Czytacz
termostat jest okej bo wymieniony przy naprawie uszczeliki pod głowicą...przewody z chłodnicy które idą do kabiny są gorące więc tylko ta chłodniczka została bo nagrzewnica sama od siebie nie mogła sie zepsuć.Trudno jakoś dam rade
[ Dodano: 2010-01-28, 17:40 ]
dodam ze wcześniej to jakoś grzało - słabo grzało i słabo dmuchało ale ciepłe leciało wiec pomyślałem ze to wina przeciwpyłkowego wymieniłem go wieje teraz jak głupi ale ciepłe nie leci
[ Dodano: 2010-01-28, 17:40 ]
dodam ze wcześniej to jakoś grzało - słabo grzało i słabo dmuchało ale ciepłe leciało wiec pomyślałem ze to wina przeciwpyłkowego wymieniłem go wieje teraz jak głupi ale ciepłe nie leci
-

aquadigio18 - Czytacz
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy