Witam,
mam trochę nietypowy problem. Po zmianie nagrzewnicy z nawiewu dmucha tylko gorące powietrze. Regulowanie pokrętłem nic nie daje, do tego nie mogę przestawić na zimne (samo pokrętło chodzi z oporem a przy przekręcaniu na zimne słychać coś w rodzaju trzasku). Dodam też że zostały wymienione gąbki na klapkach nawiewu pod deską. Ma ktoś jakiś pomysł co należy zrobić?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
adamus001 napisał(a):Ma ktoś jakiś pomysł co należy zrobić?
Rozebrać jeszcze raz i zobaczyć o co chodzi z tego co piszesz to pewnie cos ci przytkało klapke i jest opór
-

kamilkol20 - Czytacz
adamus001, klapka która nie działa ma swoją dźwignię z doczepionym cięgnem od spodu - pod obudową nagrzewnicy. Jeśli się wysilisz to jakoś palcami do tego miejsca dostaniesz i zobaczysz o co chodzi. Podejrzewam że zaklejając klapkę dałeś za dużo materiału który wystaje poza brzeg klapki, wskutek czego się zablokowała, a potem próbując na siłę zerwałeś dźwignię, linkę, lub zębatkę przy pokrętle. Od tego co się zzespuło zależy czy dasz rady od zewnątrz to naprawić czy ponownie czeka cię zdejmowanie deski i wyjmowanie obudowy.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy