Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
montaż Klimy
witam zamierzam założyć klime w moim mk3 2.0 gti silnik agg klima ma być z jakiegoś 1.8 . moje pytanie czy skraplacz z wentylatorami dA się zamontować na mój pas przedni i chłodnice czy muszę też kupic z tego dawcy -potrzebuje rzetelnej odpowiedzi
- marbino88
- Berbeć
Do klimy masz 2 wiatraki, zakladam ze u siebie masz 1 a raczej nie robili uniwersalnych pasow w naszych golfach, . Wiec powinienes kupic pas przedniz dawcy.
-

Pro100 - VIP
- Rocznik: 93
- Silnik: R32
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
kolego pro mogę się mylić ale niby Turbo Diesle w tym mój mimo to że nie ma klimy ma 2 wiatraki więc w TD pasa nie trzeba zmieniać
-

Pozor - Members
Pozor napisał(a):kolego pro mogę się mylić ale niby Turbo Diesle w tym mój mimo to że nie ma klimy ma 2 wiatraki więc w TD pasa nie trzeba zmieniać
Zgadza sie w Twoim przypadku wystarczy przykrecic chlodniczke klimatyzacji jedyna roznica w pasie z klima to ten otwor po prawej stronie gdzie znajduje sie zamek maski ale mozna go sobie samemu wyciac, co do problemukolegi wydaje mi sie ze chlodnica moze zostac twoja ale najlepiej dorwij caly pas z wentylatorami i chlodnicami, tylko sprawdz czy chlodniczka klimy ma dobry gwint na rurkach bo one lubia sie scinac i nie przykrecisz wezy a nowa chlodniczka tania nie jest (kolo 300pln)
-

Pro100 - VIP
- Rocznik: 93
- Silnik: R32
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
chciałbym się zapytać czy klimatyzacja od golfa IV 1.6 bedzie pasować do mojego golfa? mam dawce do przekładki za 1200 zł same czesci
Jestem bokiem prędkości
- Pawełgolfgreen
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy