Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
klima golf 1.9tdi
założyłem klime do golfa 1.9 tdi 1z i wszystko działa ale panel climatronica mika przez 20s i klima załącza sie dopiero jak ruszę jak i dodam ze nie jest wpieta w ECU bo nic to nie daje a piny 28i37 mam zajęte i brakuje mi tego czujnika nasłonecznienia
- devil279
- Czytacz
a jak na postoju dodasz gazu-zwiększysz obroty to się załączy? spróbuj auto podpiąć pod lapcia i sprawdź co pokaże. Ja bd zakładać climatronic do swojego na wiosnę bo teraz to już mi się raczej nie przyda. będę w razie co pytać o rady:)
-

dave20 - Czytacz
- devil279
- Czytacz
Na moje coś tu jest z ECU i obrotami silnika. Bo sprężarka jest napędzana z paska, który się kręci niezależnie od tego czy stoisz czy jedziesz. jak włącza się klime to obroty powinny wzrosnąć. i wydaje mi się, że po to właśnie sygnał z klimy do ECU aby zwiększyć obroty silnika aby nie zgasł czasami. nie wiem, uczę sie dopiero zasady działania klimy może jestem w błędzie. ten czujnik nie powinien mieć nic do włączania się klimy.
-

dave20 - Czytacz
- devil279
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy