Witam!
Który kabel z komputera(sterownika) jest od klimatyzacji??chodzi o silnik 2.0 2e, zy wszystkie 2.0 maiały klimatyzcję??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

darkmen21 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: cabrio
- Lobus
- Ekspert
39
nie mam za dobrego schematu ale wygląda z tego co mam że łączy się z stykiem 8 wtyczki 10 pinowej sterownika wentylatorów i ze stykiem 1 czteropinowego czujnika ciśnienia w klimatyzacji a trzecie połączenie wyłazi mi w lewo poza schmat, podejrzewam że do włącznika w kabinie, błękitny kabel
nie mam za dobrego schematu ale wygląda z tego co mam że łączy się z stykiem 8 wtyczki 10 pinowej sterownika wentylatorów i ze stykiem 1 czteropinowego czujnika ciśnienia w klimatyzacji a trzecie połączenie wyłazi mi w lewo poza schmat, podejrzewam że do włącznika w kabinie, błękitny kabel
- pablomed
- Members
pablomed, kabel z kompa juz zlokalizowałem
Czyli ten jeden kabel dochodzi do tych 3 rzeczy??bo wlasnie jak podlaczylem tylko pod jakis niebieski czy cos, to wzrastaly obroty,ale kompresor sie nie zalączał, tym charakterystycznym tyknieciem takim
pablomed napisał(a):łączy się z stykiem 8 wtyczki 10 pinowej sterownika wentylatorów i ze stykiem 1 czteropinowego czujnika ciśnienia w klimatyzacji a trzecie połączenie wyłazi mi w lewo poza schmat, podejrzewam że do włącznika w kabinie, błękitny kabel
Czyli ten jeden kabel dochodzi do tych 3 rzeczy??bo wlasnie jak podlaczylem tylko pod jakis niebieski czy cos, to wzrastaly obroty,ale kompresor sie nie zalączał, tym charakterystycznym tyknieciem takim
-

darkmen21 - Members
klima się rożni w zależności od rocznika, więc nie tłumaczcie mu który pin do której wtyczki, bo każdy rocznik ma inaczej, przerabiałem ten temat u siebie
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Nadwozie: 5-drzwiowe
auto jest z 1996-końcówka ,ale wiazka z kompa jest z 1994. Problem tkwi w tym, że po chyba 95 było wszystko na jednej wiązce, klima sterownik itp. a do 95 były dwie, jedna na sterownik a druga na takie pierdoly jak klima wlasnie itp.
Sęk w tym, że po swapie z 1.8 na 2.0 2E nie wiadomo jak tą klie podłączyć, bo zlokalizowaliśmy tylko kabel z kompa od klimy, ktory nie wiadomo gdzie ma leciec dalej, z kompresora 2 kable lecą do bezpieczników 2 pod maską i 2 chyba przekazników, a dalej nie wiem gdzie wpiac to z kompa
Sęk w tym, że po swapie z 1.8 na 2.0 2E nie wiadomo jak tą klie podłączyć, bo zlokalizowaliśmy tylko kabel z kompa od klimy, ktory nie wiadomo gdzie ma leciec dalej, z kompresora 2 kable lecą do bezpieczników 2 pod maską i 2 chyba przekazników, a dalej nie wiem gdzie wpiac to z kompa

-

darkmen21 - Members
darkmen21, witaj w klubie
też walczę z połączeniem wiązki z 93r z moim samochodem z 96r
miałem już 2 podejścia, przerobiłem całą instalację i .... nie działa...
każdy schemat jest inny niestety 
każdy schemat jest inny niestety 
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Nadwozie: 5-drzwiowe
PiJey88 napisał(a):miałem już 2 podejścia, przerobiłem całą instalację i .... nie działa...
toś mnie pocieszył
ja mam problem z klimą i jeszcze grzeje mi sie przekaźnik pompy paliwa i mam narazie zrobiony wyłącznik na pstryczku z pralki-jak jezdze na gazie odlaczam pompe bo sie przekaznik grzeje 
-

darkmen21 - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy