Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jak wyjąć climatronic z mk III??
A więc tak chcę sobie zmienić podświetlenie climatronica w mojej mk III a nie mam pojęcia jak wyciągnąć to ustrojstwo?? może już to ktoś robił?? Będe wdzięczny za jaką kolwiek pomoc 

-

mck88 - Berbeć
śróbokrętem podwazasz panel, zeskoczy ci osłonka, bedziesz widział śróbki (4 sztuki), odkręcasz, i wyjmujesz, odpinasz potem tylko kabelki
ja mam tak w klimie ręcznej, zresztą kazdy panel tak samo się rozbiera, z klimą czy bez klimy, i chyba climatronic tez tak samo, nie mam pojęcia na inny patent
ja mam tak w klimie ręcznej, zresztą kazdy panel tak samo się rozbiera, z klimą czy bez klimy, i chyba climatronic tez tak samo, nie mam pojęcia na inny patent
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Witram!
Prawie dobrze:)
trzeba podwarzyć panel Climatronika i zdjąć go całego
zchodzi bez problemów! co ciekawe ZUPEŁNIE JAK PANEL W RADIU SAMOCHODOWYM!
na jego tylnej ściance są 4 żarówki w zielonych oprawkach.
Pozdrawiam i jeśli zmienisz podświetlenie to daj zanć prosze, bo jak byu ładnie swieciło to sie może skuszę:D
[ Dodano: 2007-12-28, 11:45 ]
zdjęcia...
Prawie dobrze:)
trzeba podwarzyć panel Climatronika i zdjąć go całego
zchodzi bez problemów! co ciekawe ZUPEŁNIE JAK PANEL W RADIU SAMOCHODOWYM!
na jego tylnej ściance są 4 żarówki w zielonych oprawkach.
Pozdrawiam i jeśli zmienisz podświetlenie to daj zanć prosze, bo jak byu ładnie swieciło to sie może skuszę:D
[ Dodano: 2007-12-28, 11:45 ]
zdjęcia...
- kamilecki
- Gaduła
Hej:)
no nie do końca równomiernie podświetla ale jest nieźle:)
Przełącz sobie jeszcze radio na Czerwone podświetlenie klawiszy to Ci bedzie bardziej pasowało:) (jesl niewiesz jak? to pytaj gg-3324709)
był bym Dzwięczny za rodzaj diod jakie zastosowałeś?
może jakiś link do aukcji?
Pozdrawiam i Gratuliję efektu
no nie do końca równomiernie podświetla ale jest nieźle:)
Przełącz sobie jeszcze radio na Czerwone podświetlenie klawiszy to Ci bedzie bardziej pasowało:) (jesl niewiesz jak? to pytaj gg-3324709)
był bym Dzwięczny za rodzaj diod jakie zastosowałeś?
może jakiś link do aukcji?
Pozdrawiam i Gratuliję efektu
- kamilecki
- Gaduła
Diody podświetlają równomiernie, fotkę robiłem kom więc dlatego to tak wygląda
Później dodam linka z aukcją gdzie można je kupić na Allegro
[ Dodano: 2008-01-10, 02:02 ]
[ Dodano: 2008-01-10, 02:03 ]
[ Dodano: 2008-01-10, 02:04 ]
Później dodam linka z aukcją gdzie można je kupić na Allegro
[ Dodano: 2008-01-10, 02:02 ]
[ Dodano: 2008-01-10, 02:03 ]
[ Dodano: 2008-01-10, 02:04 ]
-

mck88 - Berbeć
hej:) nie chce zakładać nowego posta więc pisze tutaj.
PANOWIE CO POWIECIE NA TO??
zrobiłem wszystko tak jak polecaliście w innych postach
z jednym ale...
mianowicie... nigdzie nie pisaliście tym co zrobić zeby świecił ładnie również regulator jasności świecenia i regulator wysokości świateł, niemniej jednak idąc tropem ZMYWACZA DO PAZNOKCI, odczepiłem tasiemkę aluminiową z przeźroczystym trójkątnym paseczkiem oznaczającym jasność świecenia (tak samo z reg.wys.swiateł tylko trzeba było lutownicą rozpuścić zgrzewy regulatora zeby go rozebrać) i co się okazało?? a no że tam pod spodem jest równiez zielony lakier!!
zmywaczem go usunąłem i podłożyłem PAPIER ŚNIADANIOWY
no i wyszło o tak o...
CO SĄDZICIE??
PANOWIE CO POWIECIE NA TO??
zrobiłem wszystko tak jak polecaliście w innych postach
z jednym ale...
mianowicie... nigdzie nie pisaliście tym co zrobić zeby świecił ładnie również regulator jasności świecenia i regulator wysokości świateł, niemniej jednak idąc tropem ZMYWACZA DO PAZNOKCI, odczepiłem tasiemkę aluminiową z przeźroczystym trójkątnym paseczkiem oznaczającym jasność świecenia (tak samo z reg.wys.swiateł tylko trzeba było lutownicą rozpuścić zgrzewy regulatora zeby go rozebrać) i co się okazało?? a no że tam pod spodem jest równiez zielony lakier!!
zmywaczem go usunąłem i podłożyłem PAPIER ŚNIADANIOWY
no i wyszło o tak o...
CO SĄDZICIE??
- kamilecki
- Gaduła
czy te diody beda odpowiednie do poprawy intensywnosci podswietlenia climatronic'a? czy musza to byc identycznie wygladajace jak te oryginalne tak aby je tylko podmienic...
mam radio z calkowicie zielonym cyferblatem i chce mozliwie skomponowac climatronic z tym radiem. Przy wyborze radia tez sie wlasciwie tym kierowalem...
Zegary wstawiam Moman'a, ale to juz inna baja. tam nie bedzie klopotu z intensywnoscia
mam radio z calkowicie zielonym cyferblatem i chce mozliwie skomponowac climatronic z tym radiem. Przy wyborze radia tez sie wlasciwie tym kierowalem...
Zegary wstawiam Moman'a, ale to juz inna baja. tam nie bedzie klopotu z intensywnoscia

"worst comes to worst, my peoples come first..."
-

soba - Berbeć
nie wydaje mi się żeby to Ci pomogło... jedyne co możesz w ten sposób zrobić to sprawić że nie będzie Ci równomiernie podświetlało panelu.
ja zastosowałem zwykłe żaróweczki które są oryginalnie, tylko obciąłem zieloną oprawkę i pomalowałem żarówki
czerwonym markerem permanentnym.
efekt jest piękny.
światłowody w panelu CLIMATRONIC zbierają światło z brzegów żarówek oryginalnych, te diody świecą w przód, więc zdobądź diody świecące tylko na boki, co przy wymaganych rozmiarach (muszą być bardzo małe) będzie moim zdaniem conajmniej trudne.
powodzenia życzę, pozdrawiam...
ja zastosowałem zwykłe żaróweczki które są oryginalnie, tylko obciąłem zieloną oprawkę i pomalowałem żarówki
czerwonym markerem permanentnym.
efekt jest piękny.
światłowody w panelu CLIMATRONIC zbierają światło z brzegów żarówek oryginalnych, te diody świecą w przód, więc zdobądź diody świecące tylko na boki, co przy wymaganych rozmiarach (muszą być bardzo małe) będzie moim zdaniem conajmniej trudne.
powodzenia życzę, pozdrawiam...
- kamilecki
- Gaduła
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy