Witam,
Czy mozecie mi podpowiedziec gdzie najlepiej szukac kompresora klimy do golfa 3? Ten moj juz jest w zlym stanie i potrzebny by byl jakis mniej dojechany. Na allegro nie ma tego za duzo i wygladaja tez na dojechane. Moze ktos z was ma jakis do sprzedania?
pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
tdi '93 rocznik. przejechal chyba juz 400kkm. grochocze cos tam pod maska, a jak zalacze klime to grochocze troche ciszej. mechanik mi powiedzial ze to sprzeglo klimy tak halasuje. Koszt zmiany tego sprzegla jest dosyc spora wiec zakaladam ze bedzie lepiej kupic troche w lepszym stanie caly kompresor. problem jest taki ze przez pol roku jak jezdze halas sie coraz bardziej nasila wiec juz czas zajac sie tym problemem.
- oscar_83
- Berbeć
a jednak niema to jak zwykły air condition -prostota i jeszcze raz prostota.
u mnie zaraz po przekręceniu kluczyka na wyświetlaczu climatronic migają jakieś zera a w prawym rogu 801 ,przez 10 sek a potem wszystko ok. ,może wiesz co jest grane
pozdrawiam ...
u mnie zaraz po przekręceniu kluczyka na wyświetlaczu climatronic migają jakieś zera a w prawym rogu 801 ,przez 10 sek a potem wszystko ok. ,może wiesz co jest grane
pozdrawiam ...
- waclaw4
- Berbeć
a gdzie to lozysko mozna zmienic? slyszalem ze to sa duze koszta wymiana tego lozyska. a gdzie mozna kupic takie lozysko?
[ Dodano: 2009-03-23, 21:32 ]
a czy zmiana tego łożyska nei wiąze sie z wymiana calego sprzegla? takie sprzeglo to juz koszt 400 zl wiec to sie nie oplaca.
[ Dodano: 2009-03-23, 21:32 ]
a czy zmiana tego łożyska nei wiąze sie z wymiana calego sprzegla? takie sprzeglo to juz koszt 400 zl wiec to sie nie oplaca.
- oscar_83
- Berbeć
witam łożysko kupisz w sklepie z łożyskami lub na allegro u mnie było takie ale u ciebie może być inne najlepiej to ściągnij koło pasowe z kompresora i sprawdź numery łożyska i w jakim jest stanie tylko że do ściągnięcia koła pasowego musisz mieć ściągacz ja se poradziłem i zrobiłem coś takiego ale to zależy jaki masz kompresor mój jest firmy harrison zobacz czy masz na środku koła pasowego dziurę a w środku gwint jak tak to taki ściągacz będzie najlepszy.Sprzęgła nie musisz wymieniać jak działa u mnie jest coś takiego jak tutaj i w środku koła widać to łożysko najgorzej to tam nowe zamontować ale jak masz dostęp do prasy hydraulicznej to chwila i można składać
-

SIENIU - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy