Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
W golfach bez klimy jest tylko 1 filtr kabinowy i nic więcej
[ Dodano: 2009-03-29, 22:08 ]
aż z ciekawości sam sprawdziłem na google i takie coś znalazłem:
Filtr kabinowy z węglem aktywnym dysponuje wszystkimi zaletami standardowego filtra kabinowego. W 100% usuwa zanieczyszczenia stałe, jak sadza, pył i cząstki brudu, pyłki roślin i bakterie.
Dodatkowa warstwa zawierająca węgiel aktywny pochłania szkodliwe gazy takie jak ozon, węglowodory oraz związki siarki i azotu nie dopuszczając ich do kabiny kierowcy.
Filtr kabinowy z węglem aktywnym ma przepustowość i zdolność absorpcji zanieczyszczeń umożliwiające bezproblemową pracę klimatyzacji i nawiewu nawet w tak ekstremalnych warunkach jak przejazd przez tunel lub jazda w korku. W takich sytuacjach poziom zanieczyszczeń wewnątrz samochodu niewyposażonego w filtr kabinowy, może być nawet sześciokrotnie wyższy niż na poboczu drogi (kabina samochodu działa jak osadnik, w którym odkładają się zanieczyszczenia)!
[ Dodano: 2009-03-29, 22:08 ]
I czy warto kupować filtr z węglem aktywnym bez klimatyzacji?
aż z ciekawości sam sprawdziłem na google i takie coś znalazłem:
Filtr kabinowy z węglem aktywnym dysponuje wszystkimi zaletami standardowego filtra kabinowego. W 100% usuwa zanieczyszczenia stałe, jak sadza, pył i cząstki brudu, pyłki roślin i bakterie.
Dodatkowa warstwa zawierająca węgiel aktywny pochłania szkodliwe gazy takie jak ozon, węglowodory oraz związki siarki i azotu nie dopuszczając ich do kabiny kierowcy.
Filtr kabinowy z węglem aktywnym ma przepustowość i zdolność absorpcji zanieczyszczeń umożliwiające bezproblemową pracę klimatyzacji i nawiewu nawet w tak ekstremalnych warunkach jak przejazd przez tunel lub jazda w korku. W takich sytuacjach poziom zanieczyszczeń wewnątrz samochodu niewyposażonego w filtr kabinowy, może być nawet sześciokrotnie wyższy niż na poboczu drogi (kabina samochodu działa jak osadnik, w którym odkładają się zanieczyszczenia)!
-

Stefański - Czytacz
oczywiście że warto, on pochłania brzydkie zapachy z zewnątrzEero napisał(a):filtr z węglem aktywnym bez klimatyzacji?
ja osobiście polecam
A tak jak juz kolega napisał wersje bez klimy miały 1 filtr kabinowy / przeciwpyłkowy
-

marcinkoz2910 - Members
nie wiem jaki to filtr jest_mAster_ napisał(a):Czyli kazdy golf ma jeszcze filtr dodatkowy?
w naszych golfach są filtry:
paliwa
oleju
powietrza sasysanego przez silnik
kabinówka (przeciwpyłkowy) znajdujący się w podszybiu
pochłaniacz oparów paliwa (w benzynie z węglem aktywnym)
I tyle
-

marcinkoz2910 - Members
sorki zle sformuowalem pytanie
chodzilo mi o filtr ten w podszybiu.. Kiedys sie zastanawialem czy kazdy golf taki ma. Ja mam golfa bez klimy i myslelem ze takowego nie posiadam
pozdro
chodzilo mi o filtr ten w podszybiu.. Kiedys sie zastanawialem czy kazdy golf taki ma. Ja mam golfa bez klimy i myslelem ze takowego nie posiadam
pozdro-

_mAster_ - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy