hejka
Dzis jechałem jako pasazer obok kierowcy w mojej golfinie '' 1 raz'' i zauwazyłem dziwne zachowanie nawiewu.
A mianowicie nawiew był wyłaczony a od pasazera pod nogami dmucha powietrze. czym jest to spowodowane panowie? Napewno powietzre leci z wylotu dolnej dmuchawy
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Pokrętło dmuchawy masz "0" - linia-1,2,3,4. Zero klapa nawiewów zamknięta.
Linia otwieranie klapy powietrze wlatuje grawitacyjnie do kabiny, Na 1 biegu klapa jest już otwarta na full , wtedy siłę nawiewu reguluje bieg wentylatora
Linia otwieranie klapy powietrze wlatuje grawitacyjnie do kabiny, Na 1 biegu klapa jest już otwarta na full , wtedy siłę nawiewu reguluje bieg wentylatora

-

pietrasiak2 - Members
W zwykłym nawiewie jest tak że że pozycje od 0-4 oznaczają prace wentylatora. Przy czym pełne zamknięcie obiegu następuje przy maksymalnym przekręceniu włącznika w dół. Przy czym pojazd ten nie posiada obiegu wewnętrznego. Z racji tego jeśli nie zamkniesz obiegu całkowicie to nowe powietrze i tak ci będzie lecieć do środka. Nie zalecane jest zamykanie obiegu w czasie jazdy z powodu możliwości zaparowania szyb.
- michaal
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy