a więc chcialbym się dowiedzieć czy jest możliwość dołożenia klimatyzacji i jakie są koszty oraz problemy z tym oto zabiegiem czy jest to nie opłacalne ?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dokładanie klimatyzacji
Witam . Przymierzam się do zakupu golfa 3 problem jest następujący ze moja kwota i wymagania zmuszają mnie do zakupu samochodu bez klimatyzacji bo mam do wydania ok 4k a w tej kwocie nie dostane ele szyb , klimy , poduch i w dodatku 5 drzwi i to wszystko w dieslu
a więc chcialbym się dowiedzieć czy jest możliwość dołożenia klimatyzacji i jakie są koszty oraz problemy z tym oto zabiegiem czy jest to nie opłacalne ?
a więc chcialbym się dowiedzieć czy jest możliwość dołożenia klimatyzacji i jakie są koszty oraz problemy z tym oto zabiegiem czy jest to nie opłacalne ?- kozer12
- Berbeć
na wstępie - jak chcesz kupić zadbane TDI za 4 tys to ja powodzenia życzę...
Koszt to wszystko to co potrzebne pod klimę oczywiście, plus alternator (90A), inna chłodnica. Czy opłacalne? Musisz praktycznie pół samochodu rozebrać żeby założyć, nie wiem czy takie opłacalne
Koszt to wszystko to co potrzebne pod klimę oczywiście, plus alternator (90A), inna chłodnica. Czy opłacalne? Musisz praktycznie pół samochodu rozebrać żeby założyć, nie wiem czy takie opłacalne

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
nie słuchaj ludzi którym żal wydać 100 zł na auto. koszt gratów do klimy to ok 600-1000 zł w zależności czy klimatronik czy zwykła. Roboty w ... więc jak chcesz robić sam to masz za free a jak zlecisz komuś to pewnie z 500 zł
Ostatnio edytowano 11 mar 2013, o 11:29 przez killah, łącznie edytowano 1 raz
- killah
Opik napisał(a):na wstępie - jak chcesz kupić zadbane TDI za 4 tys to ja powodzenia życzę...
nie rozumiem w czym problem ... toz to nie jest samochód nowy czy tam 10 letni tylko zazwyczaj juz 17 lub 18 letni .. wiadome jest że będzie trzeba dołożyć z 1k ..
- kozer12
- Berbeć
kozer12, chodzi o to że za 4 tyś to tylko jakiegoś trupa można kupić, za dobre TDi trzeba dać więcej niestety, a z tą dokładką 1k to nie był bym taki pewny czy starczy na rozrząd, oleje, płyny itd plus coś ci wyjdzie po dokładniejszych oględzinach
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Zboczyliśmy chyba trochę z tematu..
Tak jest taka możliwość ale wiąże się to z dużymi kosztami.
kozer12 napisał(a):a więc chcialbym się dowiedzieć czy jest możliwość dołożenia klimatyzacji i jakie są koszty oraz problemy z tym oto zabiegiem czy jest to nie opłacalne ?
Tak jest taka możliwość ale wiąże się to z dużymi kosztami.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
ok 1000 zł trzeba liczyć jeśli ktoś wie co kupić, gdzie szukać i jak samemu zamontować, ale koszty mogą wzrosnąć nawet do 2 tyś, więc czy to opłacalne musisz sam ocenić, ja wolał bym już kupić golfa z klimą
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy