czy idzie połączyć klimę i thermotronic

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

czy idzie połączyć klimę i thermotronic

Postprzez jaroszy » 5 lut 2016, o 21:30

witam, zastanawiam się czy idzie połączyć thermotronic z manualną klimatyzacją, ktoś już próbował taki swap?
jaroszy
Members
 
Posty: 757
Dołączył(a): 17 lis 2013, o 22:27
Lokalizacja: pleszew
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8i aam
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

czy idzie połączyć klimę i thermotronic

 

Re: czy idzie połączyć klimę i thermotronic

Postprzez Karolek » 6 lut 2016, o 10:34

Myślę że wystarczy domontować manualną klimę, bo regulacja w klimatroniku jest podobna jak w termotroniku, czyli powinno działać. Klimę tylko trzeba będzie samodzielnie guzikiem włączać, a temperaturą będzie regulował termotronik klapą ciepłego powietrza. Przynajmniej tak to teoretycznie powinno działać.
Karolek
Czytacz
 
Posty: 54
Dołączył(a): 3 sty 2014, o 17:58
Lokalizacja: Lubartów
Rocznik: 1994
Silnik: 1.9 tdi 1z
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: czy idzie połączyć klimę i thermotronic

Postprzez trojeczkaGT » 6 lut 2016, o 11:07

a nie bylo czasem oryginalnej klimy termotronika ? zawsze myslalem ze termotronik to taka przejsciowka z klimy manualnej na klimatronik
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: czy idzie połączyć klimę i thermotronic

Postprzez Radi » 7 lut 2016, o 17:54

A czy to aby nie tak że termotronik to po prostu elektryczny odpowiednik zwykłego panelu w sensie ze wszystko jest sterowane elektrycznie nie na linki.
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: czy idzie połączyć klimę i thermotronic

Postprzez Karolek » 7 lut 2016, o 19:20

W termotroniku środkowe pokrętło nie steruję klapą linką, tylko elektrycznie jak w klimatroniku, pozostałe funkcje na linki.
Karolek
Czytacz
 
Posty: 54
Dołączył(a): 3 sty 2014, o 17:58
Lokalizacja: Lubartów
Rocznik: 1994
Silnik: 1.9 tdi 1z
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe


- - -



Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości