?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Czy da się założyć klime do 1.8 abs ?
Witam mam pytanie czy do konkretniego tego silnika da się założyć klimatyzację ? co dokładnie będzie czeba zmienić i jeszcze jedno czym sie różni manual od climatronica oprocz panelu
?
?-

kimz - Gaduła
climatronic masz całkowicie automatyczny ustawiasz tylko temperaturę i on się martwi jak ją utrzymać
a założyć to pewnie się da do każdego
a założyć to pewnie się da do każdego-

Stachu_76 - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Lobus napisał(a):temat wałkowany już milion razy, użyj opcji szukaj, to nie boli
Nienawidze takich odpowiedzi... nie wnosisz nic do tematu a to te klimatronik to jest automat to ja wiem
p tylko chodziło mi oto czym się różni oprócz panelu chyba ze nie różni się niczym więcej 
-

kimz - Gaduła
kimz napisał(a):Lobus napisał(a):temat wałkowany już milion razy, użyj opcji szukaj, to nie boli
Nienawidze takich odpowiedzi... nie wnosisz nic do tematu a to te klimatronik to jest automat to ja wiemp tylko chodziło mi oto czym się różni oprócz panelu chyba ze nie różni się niczym więcej
klima manualna jest na linki a climatronic na silniczki. Jest automatyczny.
- killah
kimz napisał(a):tylko chodziło mi oto czym się różni oprócz panelu chyba ze nie różni się niczym więcej
Stachu_76 napisał(a):climatronic masz całkowicie automatyczny ustawiasz tylko temperaturę i on się martwi jak ją utrzymać
killah napisał(a):klima manualna jest na linki a climatronic na silniczki.
w klimie manualnej ręcznie ustawiasz poziom zimna.....
Np jak jest za zimno to dajesz mniejszy bieg, itd itd
Mój golfik
-

slawek5t - Members
klime w 1.8 abs można zmontować bez problemu sam osobiście zakładałem pod taki silnik klimę manualna. koszt wszystko zależne czy ty sam montujesz czy ktoś ci to zakłada ale można zmieścić w 800zl z montażem ja mam dojście do kompletnej klimy manualnej za mniej niż 500zl kompletnej co prawda z 1.8 aam ale to tylko kompem będzie sie różnic reszta ta sama z tego co wiem.
byle mk3 teraz mk4
-

andrzej4286 - Badacz tematu
500 to troszke jest
Montaż wiadomo sam bym robił i ponowie swoje pytanie czym sie różni manual od climatronika, albo ujmę to tak: jak przerobić manuala na climatronik ?
bo pewnie sprezarka chlodnica to co pod maska jest to samo tak ? więc co jest innego tylko panel i ta cała nagrzewnica czy jak ?
Montaż wiadomo sam bym robił i ponowie swoje pytanie czym sie różni manual od climatronika, albo ujmę to tak: jak przerobić manuala na climatronik ?
bo pewnie sprezarka chlodnica to co pod maska jest to samo tak ? więc co jest innego tylko panel i ta cała nagrzewnica czy jak ?
-

kimz - Gaduła
Climatronic steruje wszystkim elektronicznie, klapy, wszystko chodzi wedle przyciskow, a nie ze ustawiasz sobie samemu, nieoplacalna robota z tego co czytalem na forum.
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Powiem krótko. Jak 500 to dużo to sobie odpuść bo nie wiem czy nawet w tej kasie sie wyrobisz, nawet jak bedziesz sam zakładał. już nie licze kilku spędzonych dni w garażu.....
Teraz sie chłodno zrobiło, czekaj do zimy
- gdy bedzie kilka ciepłych dni to jakoś przebolejesz - opuścisz szybe, zimny łokieć itd
Jesli Masz kase , czas i chęci to oczywiscie że mozesz zrobić
Jak juz sie zdecydujesz to lepiej odłożyć większy budżet, bo czasem zabraknie troche kasy i co.
Teraz sie chłodno zrobiło, czekaj do zimy
- gdy bedzie kilka ciepłych dni to jakoś przebolejesz - opuścisz szybe, zimny łokieć itd
Jesli Masz kase , czas i chęci to oczywiscie że mozesz zrobić
Jak juz sie zdecydujesz to lepiej odłożyć większy budżet, bo czasem zabraknie troche kasy i co.
Mój golfik
-

slawek5t - Members
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy