Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
ja czujnik zewnętrzny włożyłem w obudowę lusterka, ale trochę dużo roboty kable preciągać, robiłem to przy okazji jak miałem tapicerkę zdjętą z drzwi z innych powodów, ale miejsce jest dość dobre, tyle że trochę za bardzo nasłonecznione
- pablomed
- Members
pablomed, ja mam zbite szkło lusterka i przy wymianie była by okazja go tam wcisnąć ale przewód będzie za krótki. ciągle myślę nad tym miejscem obok przelotki gumowej między drzwiami a karoserią.
you can't always get what you want
>>mój GTD>>
>>mój GTD>>
-

polliv - Badacz tematu
może tam być za ciepło, w przelotce jest ciepłe powietrze z wnetrza. A z tym kabelkiem to nie bój sie sztukować, to zwykłe dwa przewody możesz przeciąć oryginalny i dosztukowac ile potrzebujesz zaizolowac i będzie dobrze. Ja to sobe zrobiłem na wsuwki we wtyczce przelotki żeby w razie czego wygodnie rozłączyć było.
- pablomed
- Members
oto pierwsza przymiarka modułu, wersja 1.0
niestety umieszczenie czujnika temp. wew. w miejscu gdzie jest czujnik climatronic`a nie zdaje egzaminu bo nie wierze żebym miał w aucie temperaturę 41stopni
ma ktoś inne propozycje?
czujnik tem. zew. umieściłem przy przelotce do drzwi i też jest not good. tak jak napisał pablomed, w miarę wzrostu temp. w środku tam też temp. rośnie
niestety umieszczenie czujnika temp. wew. w miejscu gdzie jest czujnik climatronic`a nie zdaje egzaminu bo nie wierze żebym miał w aucie temperaturę 41stopni
ma ktoś inne propozycje?
czujnik tem. zew. umieściłem przy przelotce do drzwi i też jest not good. tak jak napisał pablomed, w miarę wzrostu temp. w środku tam też temp. rośnie

>>mój GTD>>
>>mój GTD>>
-

polliv - Badacz tematu
polliv napisał(a):niestety umieszczenie czujnika temp. wew. w miejscu gdzie jest czujnik climatronic`a nie zdaje egzaminu bo nie wierze żebym miał w aucie temperaturę 41stopni
bo nagrzewa się od środkowych nawiewów

-

sirGrzesio - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja miałem czujnik w kratce pod zderzakiem . sprawdzało sie w 100%
podstawą jest schowanie czujnika od wszystkich źródeł ciepła i od wiatru .
podstawą jest schowanie czujnika od wszystkich źródeł ciepła i od wiatru .
-

saladrus - Members
w wersji 1.1 czujnik temperatury zewnętrznej umieściłem w zderzaku obok kratki a czujnik temperatury wewnętrznej tuż obok gniazda kluczyka. takie rozmieszczenie sprawdza się najlepiej. pozostaje jeszcze ostateczne wykończenie 

>>mój GTD>>
>>mój GTD>>
-

polliv - Badacz tematu
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy