Climatronic bez klimatyzacji

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

Climatronic bez klimatyzacji

Postprzez czeski1811 » 19 maja 2014, o 17:46

Witam, szukalem na forum ale znalezc nie moge. Otóż mam golfa bez klimy (fabrycznie bez klimy), kolega ma rozbitego golfa z tdi i klimatyzacja. Moje pytanoie brzmi czy da sie przelozyc panel od climatronica z ,,bebechami,, zamiast zwyklego panela z pokretlami. Chodzi mi o to zebym mogl tylko ustawic temp nadmuchu, kierunek, i sile. czy ktoc wogule tego sie probowal podjąć?
Jeżeli ktos cos podobnego próbowal zrobic to bardzo bym chcial o porade co konkretnie bym potrzebował do takowej przekladki.
czeski1811
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 5 cze 2013, o 16:09
Lokalizacja: Środa Wielkopolska

Climatronic bez klimatyzacji

 

Postprzez trojeczkaGT » 19 maja 2014, o 23:38

pewnie ze sie da ;p ale tytul tematu kiszka climatronic bez klimatyzacji no nie moge

musi wyciagnac cala nagrzewnice i z tunelem i panel no i wiazke jak juz rozbierzesz deske rozdzielcza oczywiscie ;p zabawy jest na dwa dni jak nie trzy i duzo cierpliwosci

jak juz bedziesz wyciagal panel od climatronica to bedziesz widzial ktore kable musisz tez miec ale sa tez czujniki temperatury i w silniku caly osprzet ja bym sie chyba tego nie podjal :D chyba ze bym mial cud maline swojego golfa
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pablomed » 20 maja 2014, o 14:19

czeski1811, pewnie możesz ale to kompletnie mija się z celem, głupio będzie wyglądać sam panel bez klimy.
Zamiast tego może załóż orginalny thermotronic , częsty w Vento. Jest to trochę inny panel z pokrętłem i odrobiną elektroniki (ale nie wyświetlacz tylko pokrętło) którym możesz ustawić temperaturę ogrzewania wnętrza, do tego jest serwomechnizm do klapki regulującej ciepło/zimno i odpada ci przekładka całego zespółu nagrzewnicy z serwomechnizmami od klimatronika. Ale jak chesz. Jak dopasowac wóczas elektronikę , czujniki temperatury żeby działało to nie wiem, z tego powodu i z powodu ilości roboty bym się za to nie brał. Poza tym kopletny klimatronic można wciąż nieźle sprzedać.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez czeski1811 » 21 maja 2014, o 00:03

no wlasnie macie chyba racje ze to sie mija z celem. Po ile takie climatroniki chodzą?
czeski1811
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 5 cze 2013, o 16:09
Lokalizacja: Środa Wielkopolska

Postprzez pablomed » 23 maja 2014, o 19:57

panel 100-150
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie


- - -



Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości