Witam, szukalem na forum ale znalezc nie moge. Otóż mam golfa bez klimy (fabrycznie bez klimy), kolega ma rozbitego golfa z tdi i klimatyzacja. Moje pytanoie brzmi czy da sie przelozyc panel od climatronica z ,,bebechami,, zamiast zwyklego panela z pokretlami. Chodzi mi o to zebym mogl tylko ustawic temp nadmuchu, kierunek, i sile. czy ktoc wogule tego sie probowal podjąć?
Jeżeli ktos cos podobnego próbowal zrobic to bardzo bym chcial o porade co konkretnie bym potrzebował do takowej przekladki.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
pewnie ze sie da
ale tytul tematu kiszka climatronic bez klimatyzacji no nie moge
musi wyciagnac cala nagrzewnice i z tunelem i panel no i wiazke jak juz rozbierzesz deske rozdzielcza oczywiscie
zabawy jest na dwa dni jak nie trzy i duzo cierpliwosci
jak juz bedziesz wyciagal panel od climatronica to bedziesz widzial ktore kable musisz tez miec ale sa tez czujniki temperatury i w silniku caly osprzet ja bym sie chyba tego nie podjal
chyba ze bym mial cud maline swojego golfa
ale tytul tematu kiszka climatronic bez klimatyzacji no nie moge
musi wyciagnac cala nagrzewnice i z tunelem i panel no i wiazke jak juz rozbierzesz deske rozdzielcza oczywiscie
zabawy jest na dwa dni jak nie trzy i duzo cierpliwosci
jak juz bedziesz wyciagal panel od climatronica to bedziesz widzial ktore kable musisz tez miec ale sa tez czujniki temperatury i w silniku caly osprzet ja bym sie chyba tego nie podjal
chyba ze bym mial cud maline swojego golfaAktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
czeski1811, pewnie możesz ale to kompletnie mija się z celem, głupio będzie wyglądać sam panel bez klimy.
Zamiast tego może załóż orginalny thermotronic , częsty w Vento. Jest to trochę inny panel z pokrętłem i odrobiną elektroniki (ale nie wyświetlacz tylko pokrętło) którym możesz ustawić temperaturę ogrzewania wnętrza, do tego jest serwomechnizm do klapki regulującej ciepło/zimno i odpada ci przekładka całego zespółu nagrzewnicy z serwomechnizmami od klimatronika. Ale jak chesz. Jak dopasowac wóczas elektronikę , czujniki temperatury żeby działało to nie wiem, z tego powodu i z powodu ilości roboty bym się za to nie brał. Poza tym kopletny klimatronic można wciąż nieźle sprzedać.
Zamiast tego może załóż orginalny thermotronic , częsty w Vento. Jest to trochę inny panel z pokrętłem i odrobiną elektroniki (ale nie wyświetlacz tylko pokrętło) którym możesz ustawić temperaturę ogrzewania wnętrza, do tego jest serwomechnizm do klapki regulującej ciepło/zimno i odpada ci przekładka całego zespółu nagrzewnicy z serwomechnizmami od klimatronika. Ale jak chesz. Jak dopasowac wóczas elektronikę , czujniki temperatury żeby działało to nie wiem, z tego powodu i z powodu ilości roboty bym się za to nie brał. Poza tym kopletny klimatronic można wciąż nieźle sprzedać.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy