Pytanie jak w temacie. Lepiej kupić nową chłodnice czy poszukać używanej ? Chodzi mi o jakość a nie o cenę. Na zdrowy rozum lepsza powinna być nowa ... ale z doświadczenia wiem że w przypadku niektórych ,,rzeczy" coś wyprodukowane naście lat temu spisuje się lepiej niż ,,nówka" ze sklepu.
Czy to samo ma się do chłodnicy ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
poszukaj uzywki ale w dobrym stanie .wiem ze czasem jest to trudne ale zdarzja sie dobre elementy ,wazne by nie miała przeciekow.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
mani51 napisał(a):ja kupiłem nową. Ceny są wręcz śmieszne w porównaniu do cen używek.
Dokładnie! Kiedyś przeglądałem bo miałem zamiar wymienić ale tak mi się odwleka i różnice nie są duże a nowa to nowa.
Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

swatu - VIP
-

czaro - Members
-

swatu - VIP
dajcie spokój z orginałami. Jak bardzo chińska by nie była to bez przesady ale szansa że nie przeżyje samochodu jest znikoma. Co innego termostat, jakieś łożyska, pompa wodna tu można się zastanowić nad orginałem ale chłodnica? Nie róbmy sobiej jaj 

-

mani51 - Members
swatu, chyba nie tylko są chińskie albo oryginalne części. Są też inne firmy. Poza tym większość części czy sprzętów jest produkowanych w chinach o czym nie mamy pojęcia bo kupujemy jako np niemieckie. Wiem na przykładzie narzędzi boscha.
Mój Goferek- były:
-

czaro - Members
http://moto.allegro.pl/nowa-chlodnica-v ... 37457.html
Teraz też są. No i według nie nie jest to straszna cena biorąc pod uwagę że używki są np po 100 zł przeciętnie.
Teraz też są. No i według nie nie jest to straszna cena biorąc pod uwagę że używki są np po 100 zł przeciętnie.
Mój Goferek- były:
-

czaro - Members
to ja za nową dałem w sklepie 100zł chyba nawet nie całe i nie mam zamieru płacić za słowo "orginał" bo już dawno sobie tym słowem wszyscy tyłek podcierają
podobnie jak "bio" - taki trik na który aż dziw że ktoś się daje jeszcze nabrać.
Jak kupywałem błotniki to facet dał mi do wyboru dwa różne - jedne orginalne a drugie podróbki a różniły się tym że jedne były wyprodukowane przez firmę X i sprzedane jako produkt firmy X a drugie droższe były wyprodukowane przez firmę X i sprzedane jako produkt firmy Y która to podzleciła firmie X ich wyprodukowanie. Dopóki będą naiwni ludzie dopóty znajdą się tacy, którzy będą na tym zarabiać
podobnie jak "bio" - taki trik na który aż dziw że ktoś się daje jeszcze nabrać.
Jak kupywałem błotniki to facet dał mi do wyboru dwa różne - jedne orginalne a drugie podróbki a różniły się tym że jedne były wyprodukowane przez firmę X i sprzedane jako produkt firmy X a drugie droższe były wyprodukowane przez firmę X i sprzedane jako produkt firmy Y która to podzleciła firmie X ich wyprodukowanie. Dopóki będą naiwni ludzie dopóty znajdą się tacy, którzy będą na tym zarabiać

-

mani51 - Members
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy