Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
zimowe czy letnie ?
zastanawiam sie czy warto kupic opony zimowe moze lepiej kupic opony caloroczne co o tym myslicie i jak wy robicie??
- fejsik
- Czytacz
jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego...ja rozumiem że chodzi o kasę ale w ten sposób dużo nie zaoszczędzisz bo opony "całoroczne" w lato szybciej się zedrą niż letnie a więc na zimę to juz sie nie będzie nadawało.W tej chwili znajdzie się pewnie kilku co stwierdzą że mają takie opony i jest ok ale to jest tylko oszukiwanie samego siebie...ja zrobiłem tak że zimówki kupiłem używane ale nie szukałem najtańszych tylko najlepszych więc z felgami wyszło po targach 500zł a kilka tygodni temu zakupiłem sobie letnie, nowiutkie korzystając z promocji - w porównaniu do cen na wiosnę zaoszczędziłem 40zł na jednej oponie
-

mani51 - Members
aha dzieki za odpowiedz a jaka firme polecacie mi sie wydaje ze Michelin jest superrr ja tak wlasnie zrobie kupie zimowki uzywane bo malo w nich sie jezdzi i szkoda kasy na nowe a letnie kupie sobie nowe hmm tylko jakiej firmy to polecacie?
- fejsik
- Czytacz
ja wziąłem barum brilantis i juz są z przodu a w wolnej chwili bravuris na tył. Znalazłem o nich sporo dobrych opinii a ile jest w tym prawdy to sie okaże...w tej chwili mogę tylko powiedzieć że są głośniejsze od poprzednich
-

mani51 - Members
niepolecam kupowania używanych zimówek, opona jest zazwyczaj już dość stara i twarda, przez co się nie sprawdza, bywa ze zachowuje się gożej od letnich w zimę 
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe