Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
urwana szpilka w przednim kole
jest jakiś inny sposób załatwienia tego problemu niż wiercenie? czy to w jakiś sposób może uszkodzić mi samochód?
- Szymu$
- Berbeć
Szymu$, rozumiem ze urwales lepek sruby??
jak tak to wez druga srube i zespawaj ja z ta urwana jak zespawasz jedna do drugiej spokojnie wykrecisz srube
hehe teraz kabaret w domowym szybkim sposobie
1.biala buteleczka to twoja urwana sruba
2.pomaranczowa to inna sruba
3. gwint sruby dospawanej
4. lepek sruby przyspawanej
druga srube przyspawaj od strony gwintu do uwranej sruby jak przyspawasz to na lepek przyspawanej nakladasz klucz i odkrecasz

jak tak to wez druga srube i zespawaj ja z ta urwana jak zespawasz jedna do drugiej spokojnie wykrecisz srube
hehe teraz kabaret w domowym szybkim sposobie
1.biala buteleczka to twoja urwana sruba
2.pomaranczowa to inna sruba
3. gwint sruby dospawanej
4. lepek sruby przyspawanej
druga srube przyspawaj od strony gwintu do uwranej sruby jak przyspawasz to na lepek przyspawanej nakladasz klucz i odkrecasz

-

strzeliniasty - Members
Szymu$, to zależy czy po odkręceniu koła, ta urwana szpilka wystaje oraz ile jej wystaje spod nasady tarczy hamulcowej.
Jeżeli wystaje, to można zrobić tak jak pisze strzeliniasty (z tym, że ja bym proponował na tą wystającą część nałożyć jakąś większą nakrętkę i w środku "heftnąć" spawarą) a jeżeli nic nie wystaje to chyba pozostaje tylko precyzyjne i umiejętne wiercenie
Jeżeli wystaje, to można zrobić tak jak pisze strzeliniasty (z tym, że ja bym proponował na tą wystającą część nałożyć jakąś większą nakrętkę i w środku "heftnąć" spawarą) a jeżeli nic nie wystaje to chyba pozostaje tylko precyzyjne i umiejętne wiercenie

[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
Ja też raz urwałem śrubę od koła, tzn. sam łepek. Ale jak ściągnąłem koło, to dało się ręcznie odkręcić pozostałość szpilki. Nie wiem po co te eksperymenty ze spawaniem. Przecież tam śruby nie wkręca się na ścisk. Koło jest ściśnięte śrubą i nic więcej. No chyba że urwałeś tak, że nie da się ręcznie odkręcić bo całość pozostała w tarczy. To już inna sprawa - wtedy spawać i odkręcać.
-

Stealth - Members
• Strona 1 z 1