Otóż w moim golfie bardzo głośno słychać tylnie opony, mimo iż kupiłem je rok temu. Są założone z tyłu, jeździłem w nich całą zimę. Najgorzej jest przy właśnie takiej zwykłej prędkości tj od 50 do 80 km/h... Jaki może być tego powód? łożyska są sprawne i całe...Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Tylnie gumy bardzo hałasują
Witam, mam pytanie do znawców tematu
Otóż w moim golfie bardzo głośno słychać tylnie opony, mimo iż kupiłem je rok temu. Są założone z tyłu, jeździłem w nich całą zimę. Najgorzej jest przy właśnie takiej zwykłej prędkości tj od 50 do 80 km/h... Jaki może być tego powód? łożyska są sprawne i całe...
Otóż w moim golfie bardzo głośno słychać tylnie opony, mimo iż kupiłem je rok temu. Są założone z tyłu, jeździłem w nich całą zimę. Najgorzej jest przy właśnie takiej zwykłej prędkości tj od 50 do 80 km/h... Jaki może być tego powód? łożyska są sprawne i całe...Nie mam już wózka...
-

majster - Czytacz
Ja mam Yokohamy i też sa głośne. Zależy ile to dla Ciebie głośno.
A może to nie opony huczą z tyłu a łożyska? Albo jedno i drugie i przez to tak to odczuwasz. Ja bym zmienił koła tył na przód i zobaczysz czy coś sie zmieni. Jak głośny bedzie przód i tył to w takim razie i wina opon i łożyska klękają
[ Dodano: 2010-04-24, 09:53 ]
Sorki nie doczytałem że łożyska ok
W takim razie pozostają pewnie tylko opony
A może to nie opony huczą z tyłu a łożyska? Albo jedno i drugie i przez to tak to odczuwasz. Ja bym zmienił koła tył na przód i zobaczysz czy coś sie zmieni. Jak głośny bedzie przód i tył to w takim razie i wina opon i łożyska klękają
[ Dodano: 2010-04-24, 09:53 ]
Sorki nie doczytałem że łożyska ok
W takim razie pozostają pewnie tylko opony
-

Lucas - Badacz tematu
może masz złe ciśnienie w oponach
sprawdź czy masz w dobrą strone bieżnik skierowany bo mi kiedys w wulkanizacji załozyli jedna opone tak że bieżnikiem była odwrócona to chuczało właśnie przy takich predkosciach 50-80
a jak nie to widocznie masz opony które hałasują nie masz czasami szerszych niż oryginalne 
sprawdź czy masz w dobrą strone bieżnik skierowany bo mi kiedys w wulkanizacji załozyli jedna opone tak że bieżnikiem była odwrócona to chuczało właśnie przy takich predkosciach 50-80
a jak nie to widocznie masz opony które hałasują nie masz czasami szerszych niż oryginalne 
- PabloSBT
- Members
Mam gumki BF Goodrich, to są ponoć te tańsze Goodyeary... Rozmiar tychże kapci to 185/55, wtedy jeszcze nie wiedziałem że na 15 najlepsze są 195/50, a że poprzednia właścicielka takie miała to tez takie włożyłem... Ciśnienie mam 1.9 wbite na tył, tak jak na klapce od paliwa jest napisane...
Nie mam już wózka...
-

majster - Czytacz
majster, już nic na to nie poradzisz tylko wymiana na nowe da rezultaty , opona a raczej guma stwardniała i będzie huczeć ja miałem toyo proxes t1s i po dwóch sezonach też zaczęła się głośnia praca .Możliwe że przyczyną takiego zachowania gumy jest to że były one naciągnięte na felgę czyli rozmiar był mniejszy niż przewidziany do szerokości felgi i ciśnienie też mogło mieć znaczenie ale realnie to wiek opony najbardziej na to wpływa.
VAG EŁK
- michald25
- Czytacz
majster, jak ci buczy w kabinie to łożyska do wymiany... poruszaj całym tylnym kołem, jak masz luz to wymiana. Miałem to samo... jak masz krzywe felgi to tak sie dzieje...
-

LukTychy - Members
• Strona 1 z 1