Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
jaroszy napisał(a):a nie są czasami wy ząbkowane?
dokładnie ja kiedyś kupiłem 4 takie używane opony efekt był taki że po założeniu szum był taki jakby wysypały mi sie wszystkie 4 łożyska naraz
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Połóż całą dłoń płasko na bieżniku i przesuwaj dookoła opony w jedną i w drugą stronę, jak w poczujesz w jedną stronę że dłoń wyraźnie zaczepia się bardziej o klocki bieżnika a w drugą mniej to znaczy że ząbkowana. Sprawdź też na zimówkach i porównaj.
- Sławek
- Berbeć
Sprawdziłem jak piszesz Sławek, i powiem że dłoń ciężej przesuwa się w kierunku jazdy, ale opór jest tylko na tych klockach co są na bokach, środek gładko idzie
co można zrobić z takimi oponami? śmietnik czy dojdą do siebie? czy może założyć je na przód i trochę "upalić" żeby były gładsze? 
co można zrobić z takimi oponami? śmietnik czy dojdą do siebie? czy może założyć je na przód i trochę "upalić" żeby były gładsze? 
-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
Coś mi się wydaje że jak już mają 5mm to chyba nie warto walczyć żeby się starły do jakiegoś rozsądnego stanu bo zostanie po tym ze 3mm. jeśli w ogóle taki zabieg zniweluje ząbkowanie.
Nie wiem jak stoisz z kasą ale przyczaj się na jakieś nówki na wyprzedażach i masz święty spokój. Jednak co nowe to nowe (byle nie najtańsza chińszczyzna)
Nie wiem jak stoisz z kasą ale przyczaj się na jakieś nówki na wyprzedażach i masz święty spokój. Jednak co nowe to nowe (byle nie najtańsza chińszczyzna)
- Sławek
- Berbeć
Sławek, z kasą jest dobrze ale nie na inwestowanie w golfa... Jak wiecie albo nie wiecie że mam Superba z 2003r. i golfa, ale golfa chcę sprzedać i kupić passata B5 FL z 1.8T. Więc raczej nie bd inwestował jeszcze w opony, mogę kupić filc 10mm i obłożyć nadkola, powinno coś dać.
-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
golf 1.4 napisał(a):kupić filc 10mm i obłożyć nadkola, powinno coś dać.
na pewno coś da - nałapią wilgoci której nie wypuszczą i będzie ruda szalała
skoro golf i tak idzie do żyda to sobie odpuść, podgłośnij radio i tyle...

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Nadwozie: 3-drzwiowe
[quote="golf 1.4"]Serio? jak rozpoznać czy są wy ząbkowane? Jak byłem na wyważaniu kół no to koleś coś tam mówił że są boki zdarte lekko ale to w przednich oponach...[/quo
Ściągnij najlepiej koło, i nawet od razu powinno być widać, że opona ma nierówną powierzchnię, a na dla pewności przejedź ręką wzdłuż opony i jeśli jest wyząbkowana, to będziesz czuł po oponie.
Ściągnij najlepiej koło, i nawet od razu powinno być widać, że opona ma nierówną powierzchnię, a na dla pewności przejedź ręką wzdłuż opony i jeśli jest wyząbkowana, to będziesz czuł po oponie.

Oficjalny fanpejdż!
-

Tajg3r - Gaduła
- Rocznik: 93
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe