Zastanawiam sie nad zalozeniem szerokiej stali, chcialbym 15 ale ciezko bedzie chyba znalezc do G3?
Jak sie ma taka stal do jazdy na codzien i dluzszych tras? jakies limity predkosci sa? czy na ogol firmy zajmujace sie poszerzaniem daja jakis atest, gwarancje?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Najlepiej zadzwoń sobie do kogoś kto będzie Ci poszerzał i niech on dokładnie powie jakie stalówki masz kupić. Jeśli chcesz idealnie do nadkoli to rób przód na 7,5j et35 a tył na 9j et30. Pozdrawiam Bełchatów 

-

szkotu - Czytacz
jak chcesz poszerzyć 15" z seryjnych "serduszek" to poszerzaj na 7,5 przód 8 tył. będzie wtedy znośnie dla policji w razie kontroli
co do gwarancji nikt Ci nie da na to bo nikt nie jest kamikadze
latam na stali od 3 lat i da sie jezdzic na codzien na tym, możesz też lecieć ile chcesz, nie ma jakiś limitów, no chyba że ktoś Ci to żle pospawa. Ogolnie nie polecam Staszka z Łodzi
co do gwarancji nikt Ci nie da na to bo nikt nie jest kamikadze
latam na stali od 3 lat i da sie jezdzic na codzien na tym, możesz też lecieć ile chcesz, nie ma jakiś limitów, no chyba że ktoś Ci to żle pospawa. Ogolnie nie polecam Staszka z Łodzi
-

kryhaziom - Badacz tematu
kryhaziom napisał(a):jak chcesz poszerzyć 15" z seryjnych "serduszek" to poszerzaj na 7,5 przód 8 tył. będzie wtedy znośnie dla policji w razie kontroli![]()
Moglbys pokazac jakas fotke, jak to u Ciebie wyglada?
kryhaziom napisał(a):Ogolnie nie polecam Staszka z Łodzi
Masz na mysli: http://wheel-wide.com/ ?
[ Dodano: 2012-04-09, 08:34 ]
Joker napisał(a):kryhaziom, a ja w ŁDZ chcaiłem właśnie robic szeroką stala ile możnaz tym et pozmieniać np z 45 zrobić 25 się da? I jakie et dać przy 7.5 na tył?
...im mniejsze et tym felga bedzie bardziej wystawac zza rantow. Poszukaj w necie kalkulatorow et. Ja mysle ze et 35 to juz jest gorna granica ze smakiem;-)
- Nervusek
Joker napisał(a):a ile możnaz tym et pozmieniać np z 45 zrobić 25 się da? I jakie et dać przy 7.5 na tył?
najlepiej sptawdzić to tak, że zakladasz seryjne koło i mierzysz ile będzie miało do nadkola i o tyle poszerzasz.
"serduszka" 15" mają w serii ET 35 przy 6j więc przy poszerzeniu ich na 7,5j et będzie miało około 16.
"serduszka" 14" mają już ET 45 ale też przy 6j więc możesz poszerzyć o więcej i nie będzie wystawało za bardzo.
ET będzie Ci się automatycznie zmieniało w zależności na ile poszerzysz. im więcej poszerzasz tym mniejsze ET się robi i tym bardziej wystaje koło.
Jak pisałem wcześniej do mk3 najlepszy zestaw to 7,5 przód i 8 tył
Nervusek napisał(a):jak chcesz poszerzyć 15" z seryjnych "serduszek" to poszerzaj na 7,5 przód 8 tył. będzie wtedy znośnie dla policji w razie kontroli
Moglbys pokazac jakas fotke, jak to u Ciebie wyglada?

Nervusek napisał(a):Masz na mysli: http://wheel-wide.com/ ?
tak. Może ja tylko tak tafiłem, że zj
ł mi dwa komplety kół, ale przez to nie polecam 
-

kryhaziom - Badacz tematu
O dzieki wielkie kryhaziom, i Nervusek, za wyjaśnienie
O tym wheel wide troche czytalem i chłopaki z forum naglebie.pl sobie chwalą
z 6j na 8j i 7.5j mają szanse to zrobić dokladnie to chyba jednak oddam do nich
Dzięki i pozdro
O tym wheel wide troche czytalem i chłopaki z forum naglebie.pl sobie chwalą
z 6j na 8j i 7.5j mają szanse to zrobić dokladnie to chyba jednak oddam do nich
Dzięki i pozdro
- Joker