Witam
Na nowy sezon mam zakupione większe felgi 15calowe. Chciał bym założyć na nie kapcie 195/50 i zawsze podobał mi się bieżnik " V ".
Oglądając ostatnio opony na stronach internetowych i czytając opinie, często trafiały mi w oczy zdania, że opony o bieżniku "V" się szybciej ścierają.
Nie ukrywam, że chcąc kupić opony chcę, aby one mi po służyły i nie ścierały się jak zwykła guma. Tak więc powiedzcie mi czy to jest prawda, a przy okazji doradźcie, oceńcie, zaproponujcie mi jakieś ciekawe oponki ;>
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
kolego ja jeżdżę na oponce która ma bieżnik w kształcie litery V. na przodzie mam oponki firmy NEXEN a na tyle TOYO T1R. oczywiście oponki o rozmiarze 195/50R15. jak na razie przejeździłem na nich jeden sezon. znaków zużycia jak na razie nie widać. mam nadzieję że jeszcze jakiś czas na nich pojeżdżę.
ja bym je polecił. u mnie się sprawdzają.średnio robię 4000 km co miesiąc. nie wiem jak u innych.
ja bym je polecił. u mnie się sprawdzają.średnio robię 4000 km co miesiąc. nie wiem jak u innych.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Ojciec miał w toledo bieżnik typu V i jeździł na nich 5 lat. Więc chyba nie mało. Zależy wszystko jaki skład ma mieszanka na oponie. Jeżeli kupisz opony firmy xxx z Chin to wątpię żeby to długo posłużyło. Tak jak kolega wyżej pisał opony Toyo czy Nankang są cenione przez użytkowników i do tego mają dobrą cenę w stosunku do jakości i wytrzymałości.Bieżnik typu V ma podobno za zadzanie szybsze odprowadzanie wody z opony przez to taki kształt bieżnika, a do tego nie oszukujmy się wygląda to atrakcyjnie. Ja jeszczę mogę polecić opony Yokohama, miałem na poprzednim aucie i sprawowały się 4 lata bez zarzutu, a ja lekkiej nogi nie mam
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

BialyUst - Members
ja mam u siebie zalozone goodyear eagle f1, jestem z nich zadowolony jak najbardziej, na suchym trzyma sie auto jak przyklejone, na mokrym troche gorzej ale wiadomo bo mokro, ale nie mialem zadych złych przygod wiec moge smialo polecic tego typu ogumienie
moja furmanka ----->>> http://www.golf3.pl/topics2/gt-zielona- ... vt9198.htm
-

ptaszek87 - Czytacz
ja mam konkretnie takie oponki
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So
i nie mam z nimi problemu a nawet powiem że sobie chwale
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So
i nie mam z nimi problemu a nawet powiem że sobie chwale
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA