Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Renowacja metalowych felg,proszę o rade:))
Posiadam orginalne felgi,ale są one w bardzo złym stanie wizualnym.Mają one położone 2 warstwy lakieru chciałbym je usunąć tanim kosztem:))podobno są preparaty służące do tego,jeśli miał ktoś kontakt z takim czymś proszę o pomoc...[/b]
- hardsty
- Berbeć
najtaniej to zaluz na wiertarke szczotke druciana i powoli rar przy razie szlifuj... jak juz ci farba zejdzie to przeszliful cala felge papierem sciernym
- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
polecam piaskowanie. robiłem ostatnio w swoich alufelgach, ale na stalówkach jest o wiele taniej, mysle ze ok 80 zł za komplet. na to położysz lakier i wyglądają jak nowe!! powaga.
-

mcsym - Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 16V ABF
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
hmm... co do szczotki na wiertarce też myślałem że można to zrobić ale jednak nie...lakier jest śliski,można to zrobić papierem ściernym ale zajmie to wieki...
co do piaskowania szukałem i w okolicy nie ma takiej opcji a jeśli jest to 60zl/szt więc:((
co do piaskowania szukałem i w okolicy nie ma takiej opcji a jeśli jest to 60zl/szt więc:((- hardsty
- Berbeć
• Strona 1 z 1