Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Mi się te felgi bardzo podobają, kolor i kształt bardzo pasuje do mojego srebnego golfika. Mam wersję CL z czarnymi błotnikami więc chyba na BBSach wyglądał by troszeczkę gorzej. Dobrze by było gdy koszt ich odnowienia był jakiś rozsądny, zobaczymy co z tego wyniknie. Pojeżdze popytam może da się coś zrobić. Pozdrawiam
- marcinsze
- Czytacz
marcinsze, no tak, są ładne, proste i nudne. szału nimi nie zrobisz. ale jak Ci na tym nie zależy, to jak najbardziej odrestauruj 

-

mcsym - Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 16V ABF
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
A co myslicie o tych http://allegro.pl/item325712430_alufelg ... 5x100.html
Wiadoma Bbsy stare bo stare ale wyczyscilbym je i w zarny kolor polecial do swojego Golfika - duzo to pracy by bylo - jak myslicie?
A tych felg wypolerowanych nie trzeba lakierowac bezbarwnym pozniej???
Wiadoma Bbsy stare bo stare ale wyczyscilbym je i w zarny kolor polecial do swojego Golfika - duzo to pracy by bylo - jak myslicie?
A tych felg wypolerowanych nie trzeba lakierowac bezbarwnym pozniej???
-

rzajdel - Czytacz
no szału nie ma, niby fajne, ale tyle kasy bym w życiu za nie nie dał. parę dni temu sprzedałem o wiele łądniejsze BBSy z super oponkami za 700 zł.
jak polakierujesz, to stracisz trochę połysku, a jak nie, to trzeba bedzie co chwile odświeżać. nie ma lekko
jak polakierujesz, to stracisz trochę połysku, a jak nie, to trzeba bedzie co chwile odświeżać. nie ma lekko

-

mcsym - Members
mcsym napisał(a):no szału nie ma, niby fajne, ale tyle kasy bym w życiu za nie nie dał. parę dni temu sprzedałem o wiele łądniejsze BBSy z super oponkami za 700 zł.
a gdzie dawalej ogloszenie bo kurcze ja szukam jakis konkretnych felg od miecha
sa tansze ale cale do renoacji
http://allegro.pl/item327154625_felgi_a ... 5x100.html-

rzajdel - Czytacz
rzajdel, no ogłoszenie było na allegro.
http://allegro.pl/item314344232_alufelg ... 95_50.html
ale jak to policzysz i oddasz do piaskowania i malowania, czyli ok 70 zł za sztuke, to za 500-600 zł masz felgi w idealnym stanie, odrestaurowane, odmalowane. no nie wiem, ja tam bym poszukał czegoś ciekawszego.
http://allegro.pl/item314344232_alufelg ... 95_50.html
ale jak to policzysz i oddasz do piaskowania i malowania, czyli ok 70 zł za sztuke, to za 500-600 zł masz felgi w idealnym stanie, odrestaurowane, odmalowane. no nie wiem, ja tam bym poszukał czegoś ciekawszego.
-

mcsym - Members
ja powiem tak kupilem rok temu golfika, felgi mial w fatalnym stanie, dalem je pierw do prostowania później do piaskowania no i malowanie bylo oraz polerowanie za jedna sztuke wzieli mi 120zl i teraz felgi sa jak cacy, robilem felgi w Opolu u firmy ktora sie zajmuje tylko felgami
)
)Nie Ma To Jak Moja Golfina
))
))-

napster - Czytacz
Powiedzcie mi panowie jak to jest z ta renowacja...mam felgi do prostowania, piaskowania i malowania, oplaca sie to robic czy lepiej zakupic nowe, tzn chodzi mi o to czy po takiej renowacji te felgi np za rok nie zrobia sie takie same jak przed renowacja?
-

klanhker - Badacz tematu
klanhker, Jak masz łądne felgi na których Ci zalezy, to sie opłaca. Na ślasku z tego co się orientowałem, to malowanie felgo 70-90 zł za sztuke. Prostowanie jednej felgi 70 zł. Takze jak to policzysz, to za 300 zł mozesz miec felge jak nową, kwestiwa, czy jest tego warta, bo jak to jakas zwykła, przecietna, to jak dla mnie, nie:D
-

mcsym - Members
regeneracja felg aluminiowych
Witam Wszystkich Forumowiczow
mam takie pytanko: czy ktos z Was Panowie robil u siebie na oryginalnych felgach "orlando" regeneracje???tzn. piaskowanie, spawanie, malowanie proszkowe etc. bo chcialbym wlasnie zafundowac mojemu golfikowi taka operacje. ile takie cos kosztuje i gdzie mozna to zrobic profesjonalnie w okolicach katowic. z gory dzieki za porady
a jezeli taki temat juz jest-tu sorry- to prosze o link bo szukalem po tematach i nic nie znalazlem.
mam takie pytanko: czy ktos z Was Panowie robil u siebie na oryginalnych felgach "orlando" regeneracje???tzn. piaskowanie, spawanie, malowanie proszkowe etc. bo chcialbym wlasnie zafundowac mojemu golfikowi taka operacje. ile takie cos kosztuje i gdzie mozna to zrobic profesjonalnie w okolicach katowic. z gory dzieki za porady
a jezeli taki temat juz jest-tu sorry- to prosze o link bo szukalem po tematach i nic nie znalazlem.- damvs