Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
pytanie co do szerokości opon
Panowie jest dziwna sprawa kupiłem dwie opony i jedna okazała się wybulona więc musze dokupić jedną sztuke a kupic jedną to zawsze problem więc mam pytanie czy moge założyć na przód jedną opone 195/50r15 a druga 205/50r15 bierznik to samo opna tej samej firmy chodzi o to że normalnie się takich códów nie robi ale tak wyszło nie chce znowu walić kasy i chodzi o to czy autko będzię się normalnie prowadzić nie będzie sciągać przecież to nie wielka różnica.? 

-

dadi321vw - Badacz tematu
Re: pytanie co do szerokości opon
dadi321vw napisał(a):Panowie jest dziwna sprawa kupiłem dwie opony i jedna okazała się wybulona więc musze dokupić jedną sztuke a kupic jedną to zawsze problem więc mam pytanie czy moge założyć na przód jedną opone 195/50r15 a druga 205/50r15 bierznik to samo opna tej samej firmy chodzi o to że normalnie się takich códów nie robi ale tak wyszło nie chce znowu walić kasy i chodzi o to czy autko będzię się normalnie prowadzić nie będzie sciągać przecież to nie wielka różnica.?
Takich rzeczy nie robi sie na jednej osi
gdzie głowa, to tak jakbyś na jeden nodze założył but o swoim rozmiarze a na drugiej but o 2rozmiary wiekszyMozna zrobić tak na osiach przód, tył ze z przodu bedziesz miał 195 a z tylu oponki 205 ale nigdy na jeden osi...
Tak samo jest z bieznikiem opon zawsze taki sam na jeden osi
dadi321vw napisał(a):nie chce znowu walić kasy
to kup sobie rower tam opony sa tansze i sa 2szt.
-

K@mil - POMOCNIK

• Strona 1 z 1