Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
pomoc Sruby oponki
witam mam pytanei czy mozna jezdzic na 3 srubaw mocujacych kolo z tylu obkrecila mi sie nakretka:(:(:( a raczejsruba...prosze o pomoc...czy cos sie stanie jak bede jezdzil na 3 z tylu po prawej stornie
- przemo2008
- Czytacz
Re: pomoc Sruby oponki
przemo2008 napisał(a):...czy cos sie stanie jak bede jezdzil na 3 z tylu po prawej stornie
Możesz zginąć!!! Kupuj czym prędzej śrubę, jak kolega radzi i nie kalkuluj czy można tak jeździć

- cyngiel
- Czytacz
Nie wiem czy dobrze rozumiem ale koledze bardziej chodzi o to że przekręcił gwint w piaście bo chyba nie żałuje kilku groszy na głupią śrubę (przynajmniej mam taką nadzieje) Wszystkie śruby to podstawa chyba nie chcesz żeby cię koło wyprzedziło na zakręcie 

moj-golf/mk3-by-mazz-t10320.html <<-- MOJE MK III-

Mazz - VIP
uuuuuuuuu nie dobrze. mozna by cos przyspawac do tego gwintu zeby go wykrecic a jak nie da rady to nowe bebny
-

tsubasa1982 - Badacz tematu
Jeśli nie chcesz zrobić jak ci poleca tsubasa1982, to proponuje zakupić odrazu 2 nowe bębny (chyba że masz dobre) pamiętaj hamulce w aucie to podstawa można je porównać do paliwa jak nie masz to nie jedziesz .!
moj-golf/mk3-by-mazz-t10320.html <<-- MOJE MK III-

Mazz - VIP
Po przyspawaniu kawałka pręta ( w celu wykręcenia nim resztek śruby - jak Koledzy radzą) proponuję pokropić resztkę tej śruby płynem hamulcowym i kilka minut odczekać - powinno łatwiej puścić, tym bardziej, że nie jest ona już obciążona trzymaniem felgi.
-

Zico63 - Members
mi tez kiedys sruba pekla i gwint zostal w srodku... jezdzilem po serwisach i sie pytalem czy ktos sie podejmnie ale nie bylo chetnych wiec sam to zrobilem... wzialem wiertarke, nacialem pozostalosc po srubie tak zeby srubokret mial sie o co zatrzepic i po prostu wykrecilem a poszlo latwiej niz myslalem
-

pawel_ns - Members
-

mcsym - Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 16V ABF
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1