Witam,
jakie polecacie pierścienie centrujące? Chcę z 63.1 na 57.1
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
mozesz śmiało zamówić u tego sprzedawcy http://moto.allegro.pl/item392177037_ni ... sylka.html
Mój VW GOLF 3
moj-golf/by-adek-19-t5645.html
moj-golf/by-adek-19-t5645.html-

Adek19 - Members
Odświeżam temat.
Muszę kupić pierścienie centrujące do alufelg.
W zeszłym roku miałem plastikowe które popękały przy próbie zdjęcia (zmieniałam koła na zimowe).
Teraz chcę zainwestować w metalowe, żeby co roku nie kupować nowych i nie wiem, czy brać stalowe, czy aluminiowe.
Cenowo niewiele się różnią, ale chciałbym dowiedzieć się które będą leprze.
Muszę kupić pierścienie centrujące do alufelg.
W zeszłym roku miałem plastikowe które popękały przy próbie zdjęcia (zmieniałam koła na zimowe).
Teraz chcę zainwestować w metalowe, żeby co roku nie kupować nowych i nie wiem, czy brać stalowe, czy aluminiowe.
Cenowo niewiele się różnią, ale chciałbym dowiedzieć się które będą leprze.
-

Snejk18 - Fanatyk
Stalowe pewnie nie będą się tak ścierać- według mnie trwalsze.
Chociaż ja mam plastikowe jak już kupiłem felgi to były i wytrzymują- tyle że felasy z niemcowni więc i pierścienie.
Chociaż ja mam plastikowe jak już kupiłem felgi to były i wytrzymują- tyle że felasy z niemcowni więc i pierścienie.
Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Nie mialem innych jak tylko plastiki, wiec powiem, ze u mnie po 2 sezonach sa do wymiany na nowe, bo jeden pekl na pol i trudno sie zaklada felge aby nie rozlazly sie dwie polowki...
Wytrzymalosc pierscieni zalezy tez od grubosci.
Ja mam 60,1 - 57,1, wiec grubosci 1,5 mm, a Ty potrzebujesz 63 - 57,1 - grubosc 3 mm, wiec 3 sezony ci wytrzymaja, spokojnie bierz plastiki.
Wytrzymalosc pierscieni zalezy tez od grubosci.
Ja mam 60,1 - 57,1, wiec grubosci 1,5 mm, a Ty potrzebujesz 63 - 57,1 - grubosc 3 mm, wiec 3 sezony ci wytrzymaja, spokojnie bierz plastiki.
-

prezesik - Members
Po głębszym zastanowieniu i rozmowie z siostrzeńcem (pracuje w warsztacie) doszedłem do wniosku że, chyba zostanę jednak przy plastikach.
Głównie z powodów które podał opolanin
Nie zapiekają się, nie rdzewieją i nie śniedzieją
A nawet jak bym miał je co roku czy częściej nawet zmieniać, to ich koszt nie jest znowu taki wysoki.
W każdym razie, dzięki wszystkim za szybkie odpowiedzi.
Głównie z powodów które podał opolanin
opolanin napisał(a):Miałem stalowe, miałem aluminiowe i powróciłem na plastiki. Tylko one się nie zapiekały i można było swobodnie ściągnąć koło
Nie zapiekają się, nie rdzewieją i nie śniedzieją
A nawet jak bym miał je co roku czy częściej nawet zmieniać, to ich koszt nie jest znowu taki wysoki.
W każdym razie, dzięki wszystkim za szybkie odpowiedzi.
-

Snejk18 - Fanatyk
• Strona 1 z 1