???Z gory dzieki chlopaki i dziewczyny za rade:DModerator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Opony zimowe 175/70/13
Witam mam golfa 3 1.8 GT i mam letnie opony continetale na felgach rozmiar 185/55/15...i mam pytanko mam okazje kupic opony zimowe pirelli nowe na felgach stalowcyh o rozmiarze 175/70/13....za 400zł komplet bo magazyn likwiduja i jest promocja...czy kupic nie sa za waskie czy jak czy bedzie dobrze sie jeżdziło?
???Z gory dzieki chlopaki i dziewczyny za rade:D
???Z gory dzieki chlopaki i dziewczyny za rade:DOstatnio edytowano 1 mar 2009, o 16:26 przez Sebastian1988, łącznie edytowano 1 raz
- Sebastian1988
- Czytacz
Drpiorko napisał(a):Nie wściekaj się na panienke
ja Ci dam panienke
Sebastian 1988 są to ważne parametry na które musisz zwrócić uwagę przy zakupie felg
ET oznacza odsadzenie felgi i jest to odległość mierzona w milimetrach pomiędzy osią symetrii felgi a płaszczyzną przylegania felgi do piasty. Im mniejsza wartość ET tym rozstaw kół się zwiększa. ET należy dobierać tak aby koła nie wystawały poza obrys auta. (optymalnie 35-45)
Otwór centrujący mierzony w milimetrach - w który to wchodzi z auta - kołnierz piasty. (wynosi on 57,1)
ps. była o tym mowa żylion razy na 4um

-

łaksiak - Ekspert
totalna bzdura!Drpiorko napisał(a):bo jezeli masz wieksze et, a felga małych rozmiarów to ci bedzie latać opona po feldze i tyłek golfa
- qqrydziany
- Berbeć
Drpiorko napisał(a):przepraszam moja pani
no no tylko nie twoja
qqrydziany napisał(a):Drpiorko napisał/a:
bo jezeli masz wieksze et, a felga małych rozmiarów to ci bedzie latać opona po feldze i tyłek golfa
totalna bzdura!
też sie z tym zgadzam et nie ma nic do latania opony na feldze, w ogóle to zdanie jest jakieś nie po polsku
-

łaksiak - Ekspert
...a teraz co do szerokości: 175 to dla silnika 1,8 tylko w desperacji a dla sliników ANP, ABS i ADZ są zabronione - samochód ma osiągi i musi mieć też OPONY.
-

Zico63 - Members