owen napisał(a):mcsym jak dobrze kojarzę to miałeś oponki o szerokości 195 na 16-7,5 calowym alusku? ja się dobrze zorientowałem w temacie i do alusków o szerkości 7 cali jest zalecana opona 205 a 195 to minimum i tak wąska opona nie w pełni pracuje tak jak powinna stąd zalecana szerkość 205 a ty jak dobrze kojarzę miałeś 195 na 16-7,5 calowych aluskach ,pisałeś też że masz dobry zawias i ja ci wierzę ale jeżeli masz dobry zawias i jeszcze załadujesz auto a te opony mają miększe barki to nie ma bata żeby nie latało po naszych super drogach,ja mam takie oponki i jak na razie nic takiego nie stwierdziłem i mam nadzieję nie stwierdzić
ale o co chodzi bo teraz nie rozumiem? to nie mnie auto pływa
zalecić, to mi Panowie zalecili w wulkanizacji opony 175/70/13, a ich skromnym zdaniem 16 wogóle nie wchodza do mk3
![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
moje 195 są naciągniete na 7,5 calach i taak chciałem, a to co mi tam "znawcy" opowiadają, to ja mam gdzieś
podkreślam, że nie jezdziłem na Uniroyalach i nie wiem co z nimi jest, czy są ok, czy nie są... po prostu wstawiłem opinie kolegi z innego forum i to wszystko.