witam
czy lysawe opony moga miec wplyw na rzucanie kierownica??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Pro100, moje maja hehe 1,5mm
czekam na kase ze skarbowki ale nie człapia sie z wyplaceniem wiec narazie jezdze na takich
a mohe pytanie zrodzilo sie bo mam ruchy kierownicy
czekam na kase ze skarbowki ale nie człapia sie z wyplaceniem wiec narazie jezdze na takich
a mohe pytanie zrodzilo sie bo mam ruchy kierownicy
-

strzeliniasty - Members
strzeliniasty napisał(a):czy lysawe opony moga miec wplyw na rzucanie kierownica??
zależy przy jakiej prędkości
jeśli przy małej oraz w czasie przyspieszania czyjesz ruchy kierownicy to może być wina nierówno zużytej opony lub nawet jakiegoś wybrzuszenia na oponie
ale jęśli zaczyna Ci rzucać kierownicą przy większej prędkości (około 100 i więcej) niezależnie od tego czy przycisaksz gaz czy lecisz luzem to koła są niewyważone
-

mani51 - Members
dokładnie mam 2 takie opony w domuStefański napisał(a):dokładnie, np. po jakimś ostrym hamowaniu może zostać wytarty "placek" i czuć to na kierownicy
musze je wywalic wreszcie dzieki za przypomnienie
czasem opony przy końcówce swojego życia zaczynaja się rozłazić i czuć szrpanie w kierownicy.Albo je przyhamowałeś bo i tak mogło byc...ale jak mówisz ze masz juz 1,5 mm bieznika to moze być odpowiedź
Pro100, opisz dokładniej co się dzieje...
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
Stefański napisał(a):zostało ci 1,5mm samego bieżnika czy 1,5mm do tych znaczników zużycia??
wogole 1.5mm znaczniki juz sie scieraja ale to juz tylko tydzien juz zamowilem kapciuchy

-

strzeliniasty - Members
• Strona 1 z 1