Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
wiesz ja tez przez długi czas jezdziłem na uzywkach kupowałem pirelki michelinki i hankooki czesto ale jak sie dowiedziałem jak to wyglada to zwatpiłem takie opony chandlarze sprowadzaja do polski tak miejwiecej po 5-10 euro za sztuke i sprzedaja ludzią po 80-120zł za sztuke takrze zarobek kozacki mają z tego niestety te opony biorą sie jak np ludzie zmieniaja na nowe i poprostu zostawiaja u wólkanizatorów oni je biorą nadlewaja i opylają dalej lub z aut po wypadku takze kupujac takie cos ryzykuje sie bo moze byc uszkodzona lub osłabiona (ale nie musi)
-

bleky99 - Badacz tematu
bieznik moze byc pogłebiony co niestety osłabia strukture opony ale byc moze trafiłes dobrze???? ---ale niewiesz gdzie i co przeszły te oponki i ile lat mają a jak kupisz nowe to wiesz co masz a teraz producenci mają pewne normy które muszą spełniac przy produkcji opon takze nawet opony (no name) musza spełniac pewne standardy a w przypadku opon firmowych płacisz za firme przede wszystkim
-

bleky99 - Badacz tematu
zycze ci zeby okazały sie spoko w eksploatacji ---
[ Dodano: 2008-05-07, 09:43 ]
w piatek postaram sie dołaczyc fotki moich oponek niesa to oponki jakiejs kozak firmy ale sa swietne ,super trzymaja sie drogi maja agresywny bieznik i niebyły wcale drogie a co najwazniejsze( nowe )
[ Dodano: 2008-05-07, 09:43 ]
w piatek postaram sie dołaczyc fotki moich oponek niesa to oponki jakiejs kozak firmy ale sa swietne ,super trzymaja sie drogi maja agresywny bieznik i niebyły wcale drogie a co najwazniejsze( nowe )
-

bleky99 - Badacz tematu
Jumper a szukasz 14 z zimowymi oponami? Posiadam takie do sprzedania. I są oryginalne z golfa 3 a nie tak jak tez z aukcji - oplowskie
jak co, odezwij sie na priv.
jak co, odezwij sie na priv.-

mcsym - Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 16V ABF
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
[quote="pulsar83"]Wysłany: Dzisiaj 21:19
A ja ostatnio wydałem 300zl na opony Toyo Proxes T1R, sporo czytałem na ich temat, wiele opinii wskazuje na to, że są to bardzo dobre opony, 195/50/R15, mam nadzieję, że się sam o tym przekonam:)[/quomqmte]
takie opony są z przodu na mioch alusach na których obecnie nie jeżdze ale przez jakiś czas jeździłem i myśle że to bdb opony
A ja ostatnio wydałem 300zl na opony Toyo Proxes T1R, sporo czytałem na ich temat, wiele opinii wskazuje na to, że są to bardzo dobre opony, 195/50/R15, mam nadzieję, że się sam o tym przekonam:)[/quomqmte]
takie opony są z przodu na mioch alusach na których obecnie nie jeżdze ale przez jakiś czas jeździłem i myśle że to bdb opony

SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja tez posiadam te oponki na przodzie r14 i jestem bardzo zadowolony z nich 

Mój zielony TDI’ <--- KLIKNIJ 

- doromate
- Czytacz
Ja też długo zastanawiałem sie czy kupić używki czy dołożyć i kupić nowe. Jednak zdecydowałem się na nowe Kleber dynaxer HP2 na fele 14 po 147,- za szt. No i nie żałuję. Wiem na czym jeżdzę. A używki to używki nie wiadomo kto i jak na nich jeździł, zrywy piski i temperatura dają o sobie znać na oponie.
- scuzz
- Czytacz
Witam ja również popieram kolegów bezpieczeństwo jest najważniejsze. Ostatnio kupiłem 4 nowe oponki Fulda 185/65/14 i to za 135 zł szt i to na 5 letniej gwarancji także płacić nawet połowę choć wątpie czy by się udało za jakieś używki to śmieszne. Nawet z niemiec nie są tacy głupi żeby sprzedawać opony po duzych upustach bo mu nie pasują albo zmienił na większe fele. Przeważnie są to opony z rozbitych samochodów nikt nie wie co z nimi się działo takze odradzam a jezeli ktoś kupuje nowe fele a pisze o jakich uzywkach to niech wogóle nic nie pisze pozdrawiam
-

KRZSlU - Czytacz