Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
nie wiem czy bedzie pasowac
witam orginalne stalowki mam 6.5j et 50 z oponami 195-65-15 kupiłem alusy 6j et43 na 15 cali chce na nie założyc opony 195-65-15 czy beda pasowac czy et bedzie dobre? prosze o szybką odpowiedz dziekuje
błażej
- Błażej
- Czytacz
Błażej nie zakładaj opon 195/65 R15 bo to wielkie balony i będą Ci przycierać, a po drugie koło będzie dużo za duże i będę przekłamania licznika. Najlepiej załóż 195/50 R15 lub jak się uprzesz 195/55 R15.
ET felgi będzie dobre.
ET felgi będzie dobre.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Nic nie będzie przycierać, miałem w zeszłym roku takie zimówki a trochę niżej niż seria go mam. Jedyne co to wyciąganie śniegu z nadkoli po każdej jeździe po puchu bo przy skręcie przeszkadzało
Przekłamań licznika także nie było żadnych, ba, pokazywał dokładniej (dokładnie to identycznie) niż na seryjnych oponach (mierzone gps + licznik)
Jedyny minus takich opon że one wyglądają jak kupa i za każdym razem musiałem odwracać wzrok podchodząc do Golfa. I jeszcze o ile w zimie przejdzie, to w lecie nie wyobrażam sobie jazdy na takim balonie (uginanie na zakrętach, tasowanie bieżnika)
Przekłamań licznika także nie było żadnych, ba, pokazywał dokładniej (dokładnie to identycznie) niż na seryjnych oponach (mierzone gps + licznik)
Jedyny minus takich opon że one wyglądają jak kupa i za każdym razem musiałem odwracać wzrok podchodząc do Golfa. I jeszcze o ile w zimie przejdzie, to w lecie nie wyobrażam sobie jazdy na takim balonie (uginanie na zakrętach, tasowanie bieżnika)
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1