Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Mk3 tył et15 9j 16" opony
Witam, koledzy doradźccie mi jaka oponke na tył dać do mojego Golfika Mk3, felgi to Azev A 9j et15 16" nie zależy mi strasznie bardzo na hardocorwym naciagu, auto jest do jazdy na codzień i chce by było optymalnie i bezpiecznie. Ranty jak bedzie trzeba to zaklepie. Podajcie propozycje oprócz 205/40
-

maro92 - Czytacz
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
A to ciekawe ostatnio jak się pytałem o et25 9j felga to mówili że będzie troszkę wystawać że na równo to jest 9j et30 to jak to naprawdę jest??
- papi90
- Badacz tematu
Jak dla mnie pytanie typu "czy będzie wystawać" jest pytaniem nie mającym sensu. A to dla tego że różne felgi mogą mieć różnie wymiary rantu, mogą być różne błotniki (jak ktoś ma np wspawane reperaturki) jak również spotkałem się z różnymi wymiarami szerokości belek.
A tak na moim przykładzie błotniki z sierpami, belka z 1,8 koło et17 było schowane kilka mm do środka teraz belka z VR koło et19 i wystaje jakiś milimetr może dwa także niema do końca reguły najlepiej mierzyć koła a nie ufać bo ten miał tak a ten tak, tyle ode mnie
Co do et 30 to na pewno wchodzi do środka nie zdziwiłbym się jak nawet rantów nie trzeba by klepać.
A tak na moim przykładzie błotniki z sierpami, belka z 1,8 koło et17 było schowane kilka mm do środka teraz belka z VR koło et19 i wystaje jakiś milimetr może dwa także niema do końca reguły najlepiej mierzyć koła a nie ufać bo ten miał tak a ten tak, tyle ode mnie
Co do et 30 to na pewno wchodzi do środka nie zdziwiłbym się jak nawet rantów nie trzeba by klepać.
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Nie chce zakładać nowego tematu wiec się wproszę i przepraszam odrazu:D Chce wsadzić do swojej trójki 16 o szerokości 8,5" do przodu mierzyłem takie miały one et 30 nic nie wystaje wszystko fajnie się zgrywa tylko miedzy felgą a zwykłym amortyzatorem jest trochę mało miejsca nie zakładałem jeszcze gwintu bo zima, moje pytanie czy zmieści mi się tam gwint czy felga bedzie obcierać o amortyzator ? Moze miał ktoś podobny problem
- KasperK1
- Czytacz