Witam!
Mam problemik takiego typu. Mianowicie gdy jade autkiem coś mi buczy, wydaje mi się że to od koła i to przedniego, a najciekawsze jest to gdy lekko odbiję kierownić w lewo to przestaje i gdy jest prosto dalej tak buczy! Co jest może to być wina opony, powietrza za mało! Czy to nie w tym tkwi problem! Miał ktoś podobny problem!
A i tak przy okazji gdzie kupie kapselki srebrne na wentylki?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Hmm nie wiem może masz krzywo zjechane opony? W jednym miejscu więcej bierznika w drugim mniej na całej długości. Co do wentylków to motoryzacyjny albo allegro 

-

Pro100 - VIP
- Rocznik: 93
- Silnik: R32
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
a w prawomazi30 napisał(a):Mianowicie gdy jade autkiem coś mi buczy, wydaje mi się że to od koła i to przedniego, a najciekawsze jest to gdy lekko odbiję kierownić w lewo to przestaje
Buczenie jest jednostajne czy nasila się w momencie przyśpieszania
Podejrzewam przednie łożyska.-

golon113 - VIP
mazi30 napisał(a): Co jest może to być wina opony, powietrza za mało! Czy to nie w tym tkwi problem!
jedz na stacje i napompuj to sie dowiesz, skad mamy wiedziec ile masz tego powietrza w oponach ile barów
a co o opon to nawet jak bedzie to ich wina to sam nic nie zrobisz... jedz do wulkarnozatora... tak sie dzieje jak sie kupuje uzywane opony najczęściej.
no i sprawdz odrazu łozyska w kolach bo one lubia buczec jak wolaja o wymiane
-

K@mil - POMOCNIK

no tak jak przyspieszam to buczy chyba tak samo!!! tyle że buczy jak kierownica jest prosto, jak minimalnie odbije w prawika przestaje!
-

mazi30 - Czytacz
• Strona 1 z 1