Witajcie, mozecie mi cos doradzic co zrobic z nowymi Kołpakami (nieoryginale ale ze znaczkiem VW) żeby mi nie ukradli, ostatnio miałem takie stare jak świat, z 15 lat miały i były poobdzierane ale tez nieoryginalene z logo VW, i do tego kazdy zapiety mocno po dwie opaski zaciskowe, a rano jak wstalem to przy kazdym kole po dwie opaski tylko leżały, taki urok Krkowskiej Nowej Huty, moze jakos je oznaczyć gwoździem czy coś,
Czekam na wasze propozycje
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Opaski mogą zniechęcić, jak ktoś będzie chciał ukraść to i tak ukradnie.. Co poradzić, taki kraj
Na pewno nie rezygnowałbym z grubych opasek, zawsze to przechodzącego "o, może sobie wezmę" zniechęci.
Jeżeli są grube to wypal lutownicą np nr rej samochodu, markę, nazwisko. Możesz też zrobić jakiś charakterystyczny znaczek od zewnątrz, coś co nie będzie rzucało się w oczy ale pozwoli jednoznacznie stwierdzić że to Twoje kapselki.
Przed kradzieżą to nie uchroni, ale przynajmniej ich nikt nie sprzeda.
Gorzej jak odczepi jeden, zobaczy że są podpisane i na złość przerysuje samochód
Ale to raczej czarny scenariusz
Na pewno nie rezygnowałbym z grubych opasek, zawsze to przechodzącego "o, może sobie wezmę" zniechęci.
Jeżeli są grube to wypal lutownicą np nr rej samochodu, markę, nazwisko. Możesz też zrobić jakiś charakterystyczny znaczek od zewnątrz, coś co nie będzie rzucało się w oczy ale pozwoli jednoznacznie stwierdzić że to Twoje kapselki.
Przed kradzieżą to nie uchroni, ale przynajmniej ich nikt nie sprzeda.
Gorzej jak odczepi jeden, zobaczy że są podpisane i na złość przerysuje samochód
Ale to raczej czarny scenariusz-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jak beda opaski to i tak i tak ukradna .... a jak nie ukradnie to połamie na złość ..... przed tym nie ma zabezpieczenia .
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
A myślałem że czasy kradzieży kołpaków minęły bezpowrotnie
Lepiej chyba pomalować sobie ładnie stalówki.
Lepiej chyba pomalować sobie ładnie stalówki.-

maximus_spi - Gaduła
- Rocznik: 95
- Silnik: 1.9 TDI
- Paliwo: ON
• Strona 1 z 1