Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Koło zapasowe
Witam! Mam pytanie odnośnie koła zapasowego, a mianowicie w miejscu koła zapasowego wam dojazdówke, i pytanie czy golfy miały fabrycznie dojazdówki?? Mam felgi 13, a zapasówke 14, jest to możliwe? a jeśli w miejsce dojazdówki włożę normalne koło to czy będzie wystawać?? aha i jakie ma być ciśnienie powietrza w dojazdówce?? Za wszelką pomoc wielkie dzięki!!
- Lucasek
- Berbeć
dojazdowke ja mialem w standardzie jak wyjechal moj golfer z fabryki... co do normlanego kola to powinno sie zmiescic bez problemow bo tam ejst jeszcze sporo miejsca zalezy tylko jaka szerokosc opony
ja np. mam felgi 14 calowe a ta dojazdowka ma chyba z 12 cali ale jezdzi sie w miare normalnie tlyko maks chyba do 80 mozna smigac ja sie balem powyzej 60...
co do cisnienia to nie poweim Ci bo nei chce strzelac
ja np. mam felgi 14 calowe a ta dojazdowka ma chyba z 12 cali ale jezdzi sie w miare normalnie tlyko maks chyba do 80 mozna smigac ja sie balem powyzej 60...
co do cisnienia to nie poweim Ci bo nei chce strzelac-

Imper - Members
ja jak będe wybierał sie do Francji to jako zapsaówke chce tam wrzucić zimówke o szerokości 175 na feldze 13" mysle ze wcisne bo na dojazdówce przy obciażeniu w razie czego to nie chciał bym ryzykować...
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Fabrycznie (1.9 TDI - ja tak miałem) jest dojazdówka, a 13", czy 14": bo ktoś "zakosił" dojazdówkę i dał co miał, ciśnienie 4,2 Atm - to nie pomyłka! prędkość max. 8o km/h, max. odległość na dojazdowym - 50 km! Normalne koło nieco wystaje nad podłogę, ale to też zależy od szerokości - 175/... to prawie nic, ale np. 205/... to już widać. Pozdrowienia!
-

Zico63 - Members
• Strona 1 z 1