Witam.
Mam fabryczne koło dojazdowe i zastanawiam się ile bar napompować.
Na oponie jest napisane że 4,2 Bar .
Czy 4,2 bar to jest tyle ile trzeba napompować ?
Czy jest to ciśnienie maksymalne które dojazdówka jest w stanie znieść ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Paweu_mk3 napisał(a):no musisz te 4 bary nabić bo jak nabijesz mniej to będzie flak nie koło..
A nie rozwali tej dojazdówki ?
Jeszcze nigdy (całe szczęście ) z niej nie korzystałem i co jakiś czas tylko pompowałem na 2,1 bara i dopiero ostatnio zwróciłem uwagę że jest napisane 4,2 Bar'a .
Chociaż przy jej rozmiarach to i rozkład masy jest mniejszy i faktycznie może być flak .
-

demson - Czytacz
Pytasz serio czy żartujesz?
Skoro na oponie jest napisane 4,2 bara, to widocznie producent to w jakiś sposób ustalił, wziął pod uwagę że objętość tej opony jest duuuużo mniejsza niż normalnego koła w standardowym rozmiarze i tym samym musi znieść dużo większe obciążenie w stosunku do wielkości
Skoro na oponie jest napisane 4,2 bara, to widocznie producent to w jakiś sposób ustalił, wziął pod uwagę że objętość tej opony jest duuuużo mniejsza niż normalnego koła w standardowym rozmiarze i tym samym musi znieść dużo większe obciążenie w stosunku do wielkości
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja tam miałem 3,5 bara nadmuchane, w niedziele jechałem po silnik do warszawy (450km w jedną stronę) w warszawie złapaliśmy kapcia z tyłu a ze niedziela była to nie było komu załatać więc na dojazdówce 480km jechaliśmy i to zimą, dojazdowka bezproblemowo wytrzymała mimo ze w bagażniku kompletny silnik 1,8 16v do renault ze skrzynią był
tak więc nie bój się, ci co wymyślili dojazdówki wiedzieli co robią
tak więc nie bój się, ci co wymyślili dojazdówki wiedzieli co robią

- Carlotora
- Czytacz
• Strona 1 z 1