Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
jazda na alu zimą
czy ryzyko uszkodzenia alu zima jest duze,czy da sie jesdzic,czy sa jakies preparaty zabezpieczajace alusy przed chemia itp.dzieki
-

bodzioo21 - Czytacz
cześć. napewno ryzyko uszkodzenia alusów zimą jest większe. przyczyna jest prosta. aluminium łatwiej ulega uszkodzeniu w niższych temperaturach ( w tym przypadku pęka na dołkach, krawężnikach itp.). jeździć da się na pewno bo nie którzy jeżdżą tylko nie wiem
z jakim skutkiem. pozdro
z jakim skutkiem. pozdro
- martpart
- Berbeć
ja tam jezdze na alusach caly rok i jakis kolwiek zmian nie zauwazylem mozliwe ze wyjdzie po paru sezonach ale najwyzej kupi sie nowe nic nie jest wieczne a nie mia co szpecic golfa stalówkami
a zreszta z nasza zima to jest roznie tak jak rok temu 3 tyg sniegu w sumie było i to wszystko
tak wiec nie mieszkamy nie wiem w jakich tam warunkach ze az tak jest zle
a zreszta z nasza zima to jest roznie tak jak rok temu 3 tyg sniegu w sumie było i to wszystko
tak wiec nie mieszkamy nie wiem w jakich tam warunkach ze az tak jest zle- pogo84
- Badacz tematu
zależy jakie masz fele, jak miałem 185/60/14 to jeździłem w zimę bez problemu nie balem sie i nie przejmowałem a teraz mam 215/40/16 i bez stalówek sie nie obejdzie
Szkoda mi 16`
Bo takie Ładne
:) pozdr.
Szkoda mi 16`
Bo takie Ładne
:) pozdr.-=RuTeK=- VW Golf III
WCI & GD
MK3 97` Jokier
==> http://www.golf3.pl/topics2/golf-3-ruto-vt11728.htm <==
WCI & GD
MK3 97` Jokier
==> http://www.golf3.pl/topics2/golf-3-ruto-vt11728.htm <==
-

rutek182 - Czytacz
jeżeli już tak bardzo lubicie aluski to pragnę przypomnieć że robią je bardzo piękne ale coraz częściej bez możliwości wyważenia. poprostu nie ma gdzie przyczepić cężarka. ja już na takie trafiłem. oby wy nie, bo troszkę się kłopotliwie jeździ bez wyważenia kółeczek.pozdro
- martpart
- Berbeć
• Strona 1 z 1