Witam, tak na początek aby wszystko było wiadomo to posiadam Golfa III 1.4 a teraz pytanie a więc ostatnio dostałem od kumpla felgi Ronal 15 4x100 na oponkach 195/50/15 i chodzi mi o śruby zwykłe (12 sztuk) i 4 zabezpieczające jakie najlepiej dobrać konkretnie chodzi mi o długość żeby nie wystawały. Co prawda jak je dostałem to przymierzyłem czy pasują okazało się ze tak troszkę wystawały za błotnik a wydaje mi sie ze to nie szkodzi.
Pozdrawiam ;D
link do felgi założonej
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/627 ... 8a305.html
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jakie śruby do felg
Ostatnio edytowano 6 mar 2011, o 13:13 przez arosz88, łącznie edytowano 1 raz
- arosz88
- Berbeć
arosz88 napisał(a):Co prawda jak je dostałem to przymierzyłem czy pasują okazało się ze tak troszkę wystawały za błotnik a wydaje mi sie ze to nie szkodzi.
Tobie nie ale policji z pewnością. Nie może koło wystawać za błotnik.
Z drugiej strony u mnie wystaje na tyle dobry centymetr i jak na razie problemów nie miałem.
Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Śrubki musisz kupić M12x1,5, gwint o długości 27mm - tak zdaje się jest w oryginale.
Zwróć uwagę czy wnęka w feldze jest na kulę czy stożek.
Polecam użyć suwmiarki i zmierzyć grubość felgi w miejscu otworu i dodać odpowiednia długość gwintu.
Zwróć uwagę czy wnęka w feldze jest na kulę czy stożek.
Polecam użyć suwmiarki i zmierzyć grubość felgi w miejscu otworu i dodać odpowiednia długość gwintu.
-

LeszekGT - VIP
• Strona 1 z 1