Mam pytanie jak najlepiej i gdzie przechowywac zimowe opony z felgami w sezonie letnim ?
mam mozliwosc przechowania u wulkanizatora pod wiata zadaszona czy jest to dobra opcja ? czy np opony wrzucic do jakis worków jeszcze np takich duzych jak na smieci badz jakis specialnych
pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Najlepiej oponki powiesic na specjalnym stojaku i wtedy mozna przykryc jakas folia
A tu masz linki jak takie stojaczki wygladaja i ile kosztuja pzdr :
1
2
3
4
No a jesli nie masz miejsca na stojak to mozna zrobic sobie w garazu na scianie specjalne sruby na ktore bedzesz mogl wkrecic sobie oponki i beda one wisialy cale lato nie przeszkadzajac nikomu
A tu masz linki jak takie stojaczki wygladaja i ile kosztuja pzdr :
1
2
3
4
No a jesli nie masz miejsca na stojak to mozna zrobic sobie w garazu na scianie specjalne sruby na ktore bedzesz mogl wkrecic sobie oponki i beda one wisialy cale lato nie przeszkadzajac nikomu

-

K@mil - POMOCNIK

marrcee, spuszczasz troszke powietrza z opon gdyż już nie będą obciążane masą samochodu przez pare ładnych miesiecy a pozniej kładziesz swoją zimówke na płasko w jakimś suchym pomieszczeniu (można by jeszcze coś po nią podłożyć, u mnie opony leżą na palecie) na nią następną i układasz wszystkie jadna na drugą, zajmie to miejsca tyle co na stojaku nr 3 który pokazał K@mil bo będą w ten sam sposób czekały do zimy, ale 100 zł masz kiermance. Możesz sobie jeszcze je czyms nakryć, pozdro
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
aha super bardzo dzieki, a jezeli chodzi o przykrycie ich to lepiej czyms materialowym czy foliowym ? oczywiscie foliowym nie szczelnie zeby byl przeplyw powietrza
a poniewaz mieszkam w bloku ani wieszanie na scianie ani postawienie w garazu nie wchodzi w gre czy takie trzymanie pod jedynie zadaszona a nie obudowana calkowicie wiata darowac sobie ?
a poniewaz mieszkam w bloku ani wieszanie na scianie ani postawienie w garazu nie wchodzi w gre czy takie trzymanie pod jedynie zadaszona a nie obudowana calkowicie wiata darowac sobie ?
-

marrcee - Badacz tematu
marrcee, jak uważasz, grunt żeby nie było tam mokro, nakryj je też czym chcesz może być folia chodzi o to zeby nic po nich nie lało i nic im nie bedzie ![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja kupilem takie materialowe pokrowce na kola... dalem za nie ok 60 zl na allegro i jestem zadowolony
-

pawel_ns - Members
• Strona 1 z 1