Witam Pany.. sezon się zbliża to i felge by ogarnął:) Może i trochę za późno, ale lepiej późno niż......
Kto w okolicach Warszawy/Wyszkowa z forum ogarnąłby felunek w jakiś oczoyebny kolor ;>
"Fachowcom" nie oddam bo nie chciałbym być bankrutem:)
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
zamatuj lakier, połóż nowy tak z 3 warstwy, w odstępach jednodniowych żeby podeschło i połóż po tym wszystkim jak wyschnie bezbarwny. sam zrobisz. Delikatnie około 20-30 cm od felgi i zacieków być nie powinno. Jak zmatujesz to jeszcze podkład by się zdał żeby dobrze trzymało. A jaką masz felgę/wzór. Bo jak typowa gwizda to bułka z masłem a jak już typowa szprycha czy dużo cienkich ramion to trza się przyłożyć
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Tak jak mówi kolega Procent zmatuj felgi papierkiem najlepiej wodnym 400 czy 500 oczywiście przed malowaniem powinieneś wszystko dokładnie odtłuścić. Co do malowania to nie trzeba czekać aż całej doby na położenie drugiej warstwy kolejnych tak samo, możesz zrobić to spokojnie po kilku-kilkunastu minutach, nakładaj lakier stopniowo aby nie powstały zacieki
Życze powodzenia 
Życze powodzenia 
-

chela03 - Czytacz
Siemka kupujesz podklad .baze .lakier bezbarwny firmy Motip super sie nimi maluje.Matujesz felge ja stosowalem gabke o gradacji 180 odtluszczasz ,nakładasz podklad 4 warstwy w odstepach 10 min wszystko zależy od temperatury ,matujesz podkład papierem o gradacji 800 ja takiego uzyłem znowu odtluszczasz nakładasz baze 3 warstwy .Po wyschnieciu bazy nakladasz lakier 3 warstwy po wyschnięciu lakieru wypolerować pastą G3 i felgi wyglądają jak nówki.troche pracy trzeba poświęcic ale efekt jest 
- robson3432
- Czytacz
W zupełności 2 warstwy podkładu powinny wystarczyć a papier wodny 800 stosuje się przy malowaniu blach gdzie nie ma mowy o rysach więc myślę, że do alu 500 wystarczy i będzie elegancko, chyba że masz trochę czasu i chcesz się bawić 

-

chela03 - Czytacz
• Strona 1 z 1