Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Felgi z opla astry F do golfa III ?
Witam, kupilem okazyjnie alufelgi z astry F. Rozstaw srub ten sam czyli 4x100,m ET 49. I tu moje pytanie, czy ta felga najdzie mi na piaste? Niestety nie przymierzalem ich bo nie maja opon, a i czasu wgl nie mam teraz na takie sprawy, i jak mowilem cena byla bardzo okazyjna. Prosze o odpowiedzi. Pozdrawiam.
- CR7
- Czytacz
Najlepiej zmierz otwór suwmiarką, golf ma piastę o średnicy 57,1 mm.
Jeśli otwór w feldze jest za mały to można go powiększyć, jeśli za duży to dobiera się odpowiednie pierścienie centrujące. Tak czy siak wszystko da się spasować
Jeśli otwór w feldze jest za mały to można go powiększyć, jeśli za duży to dobiera się odpowiednie pierścienie centrujące. Tak czy siak wszystko da się spasować

-

Adzios - Czytacz
Wlasnie slyszalem ze roztoczyc mozna. Zastanawia mnie to, ze te felgi (takie same) na wielu aukcjach jakie sa, posiadaja opis ze pasuja do Golfa III bez najmniejszych problemow. Wgl ile kosztuje mniej wiecej takie roztaczanie ?
- CR7
- Czytacz
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
CR7, Sciema taka ludzie piszą ze pasuje a na prawdę nie mają o tym pojęcia taki urok i tyczy sie to nie tylko kół.
Gesiu_15, niby są ale weźmy np stalowe 16 od astry 4x100 koło niepowtarzalne a idealnie pasujące do poszerzenia.
Gesiu_15, niby są ale weźmy np stalowe 16 od astry 4x100 koło niepowtarzalne a idealnie pasujące do poszerzenia.

-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Radi napisał(a):Gesiu_15, niby są ale weźmy np stalowe 16 od astry 4x100 koło niepowtarzalne a idealnie pasujące do poszerzenia.
zgadzam się
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
kiedyś zakładałem felgi z opla do VW różnica otworu na piastę była bodajże 1mm. Felgi na chama można było dokręcić ale ściągnąć się juz nie dało
popuściłem śruby ile się dało i jazda na rondo ( dziwne uczucie co najmniej ) ale puściły. Lecz nie polecam nikomu tego bo to mało bezpieczne i po latach stwierdzam że głupie 
popuściłem śruby ile się dało i jazda na rondo ( dziwne uczucie co najmniej ) ale puściły. Lecz nie polecam nikomu tego bo to mało bezpieczne i po latach stwierdzam że głupie 
VW Golf Mk1 VR6
-

patrolfak - Members
peter_pater napisał(a):Roztoczenie felgi aluminiowej nie jest takie proste jak się wydaje, zwłaszcza jak jest krzywa.
Jest prostsze niż się wydaje tyle ze trzeba mieć do tego odpowiednią wiedzę i sprzęt
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe