Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Felgi Opla na Vw -.-
Mam mały problem mam na polo założone Felgi z vectry -.-. Jak wiadomo opel ma mniejszy otwór centrujący i ciężko to ściągnąć. Macie może jakiś pomysł??
- daro71
- Berbeć
dystans 10 mm z otworem VW-> opel
coś takiego tylko na zamówienie
coś takiego tylko na zamówienie
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Tak wiem. Ale nie rozumiesz treści pytania. Ja chce ściągnąć felgę oplowską z mojego Polo i nie da rady ;D
- daro71
- Berbeć
mi sie zapiekly stalowe jak chcialem zmieniac klocki no a ze mam pokazny warsztato-graciarnie to zrobilem sobie z preta taki "pobijak" na koncu byl zrobiony na plasko i wlozylem tak w felge by weszlo na laczenie felgi z piasta i lalem mlotem po troszke obkrecajac kolo i puscilo. wiadomo wszystko z wyczuciem trzeba.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
co sie nie da ? ja też mam fele z Vectry i sie da.Weź duży młot i jak dzwigniesz go na lewarku bez śrub to uderz w opone (napompowana) i ci zejdzie .One są przuciasnawe troszku,ale jak co to możesz je pilnikiem delikatnie zebrać.

-

mariusz325 - Gaduła
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
Jest na to sposób, ale na osi z napędem ( robiłem tak w ładzie 2107 jak nie mogłem zdjąć bębna ).
Daj przód na lewarek, aby koła były w górze, uruchom silnik, włącz IV bieg i w gaz, jak koła się rozpędzą, wtedy opór na hamulec, felgi się przynajmniej obrócą na piaście jak nie spadną.
Napisz o efektach.
Daj przód na lewarek, aby koła były w górze, uruchom silnik, włącz IV bieg i w gaz, jak koła się rozpędzą, wtedy opór na hamulec, felgi się przynajmniej obrócą na piaście jak nie spadną.
Napisz o efektach.
-

prezesik - Members
- daro71
- Berbeć
-

mariusz325 - Gaduła
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
ja uzywalem podobnej metody jak z prętem do ściągania bębnów z auta
ale... zamiast preta uzywalem listewke drewnianą ... deskę [ bynajmniej delikatniejsze dla felg.. ] auto na lewarek i od spodu deska kolo bębna wcisnieta i mlot [ 2 kg .. ] stuk puk ciach mach i po sprawie ;D
ale... zamiast preta uzywalem listewke drewnianą ... deskę [ bynajmniej delikatniejsze dla felg.. ] auto na lewarek i od spodu deska kolo bębna wcisnieta i mlot [ 2 kg .. ] stuk puk ciach mach i po sprawie ;D- MTi
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1